Lezing Zorg & Recht: Actualiteiten medische aansprakelijkheid

Datum: 16-11-2017

Locatie: De Vereeniging, Nijmegen

Spreker(s): Koen Mous & Marloes Hulshof

Graag nodigen wij u uit voor de komende bijeenkomst in het kader van de lezingenreeks Zorg & Recht op donderdag 16 november a.s. met als onderwerp: Actualiteiten medische aansprakelijkheid.

Tijdens deze lezing zullen mr. Koen Mous en mr. Marloes Hulshof, advocaten van de sectie gezondheidszorg, u bijpraten over de actuele ontwikkelingen op het gebied van het medisch aansprakelijkheidsrecht. Centraal staat de jurisprudentie van het afgelopen jaar (juni 2016 tot november 2017). Aan de orde komen onderwerpen als: voorlopig deskundigenbericht, deelgeschilprocedure, causaal verband, omkeringsregel, aansprakelijkheid voor gebrekkige hulpzaken, informed consent en kansschade. Bovendien zal ingegaan worden op de ontwikkelingen in wet- en regelgeving, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan de geschillenregeling van de Wkkgz en het wetsvoorstel affectieschade.

Heeft u vragen? Wij zullen u ruimschoots de gelegenheid bieden om ze te stellen. Indien u onderwerpen uit de praktijk kent die volgens u het bespreken waard zijn, dan kunt u suggesties sturen naar mous@dirkzwager.nl of m.hulshof@dirkzwager.nl.

Plaats en tijdstip
De lezing vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging aan het Keizer Karelplein 2D in Nijmegen.

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel steeds gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docenten en aan de (overige) advocaten van de sectie gezondheidszorg van Dirkzwager.

Geen kosten
Deelname aan de lezing is kosteloos. De lezing maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy / lezingencyclus Zorg & Recht.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl). Na aanmelding ontvangt u van ons begin november een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Wij hopen u op donderdag 16 november aanstaande in het Concertgebouw De Vereeniging te mogen begroeten.

Aanmelden

Contactpersoon

HeerMevrouw

Opgave workshop

Indien u met meer personen komt, graag (per workshop) de naam van uw collega('s) hieronder vermelden.

janeeweet ik niet