Lezing Zorg & Recht: Herstructurering van zorginstellingen

Datum: 30-05-2017

Locatie: De Vereeniging, Nijmegen

Spreker(s): Pieter Bergkamp, Marieke van Dongen, Sjaak van der Heul

De laatste tijd verschijnen in de media regelmatig berichten over zorginstellingen die in financiële problemen verkeren. Vaak spelen bezuinigingen van de overheid daarbij een rol. Soms is een overname van zorgactiviteiten nodig om de financiële problemen het hoofd te bieden. Ook kan het nodig zijn om een samenwerking met een andere zorgaanbieder aan te gaan. Pieter Bergkamp en Marieke van Dongen bespreken wat er allemaal komt kijken bij een dergelijke herstructurering. Sjaak van der Heul, advocaat mededingingsrecht, zal aandacht besteden aan enkele mededingingsrechtelijke aspecten, zoals de vraag wanneer een herstructurering gemeld moet worden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM), welke mogelijkheden er zijn om ontheffing te krijgen voor de zogenaamde ‘stand-still’-verplichting en de (on)mogelijkheid tot afstemming en informatie-uitwisseling in het voortraject.

Heeft u vragen? Wij zullen u ruimschoots de gelegenheid bieden om ze te stellen. Indien u onderwerpen uit de praktijk kent die volgens u het bespreken waard zijn, dan kunt u suggesties mailen aan bergkamp@dirkzwager.nl, vandongen@dirkzwager.nl of vanderheul@dirkzwager.nl.

Wanneer & waar
Dinsdag 30 mei 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. Zorg & Recht 30 mei. Ongeveer twee weken vóór de lezing ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Aanmelden

Contactpersoon

HeerMevrouw

Opgave workshop

Indien u met meer personen komt, graag (per workshop) de naam van uw collega('s) hieronder vermelden.

janeeweet ik niet