Lezing Zorg & Recht: Nieuwe verhoudingen in het ziekenhuis tussen RvB, MSB en medisch specialist

Datum: 22-06-2017

Locatie: De Vereeniging, Nijmegen

Spreker(s): Buby den Heeten, Louis Houwen e.a.

Deze lezing gaat over de nieuwe bestuurlijke verhoudingen binnen ziekenhuizen die zijn ontstaan als gevolg van de invoering van de integrale bekostigingsstructuurper 1 januari 2015. Wij zullen ingaan op governancevraagstukken, het machtsevenwicht en potentiële belangentegenstellingen. Ook het MSB in de rol van werkgever zal aan de orde komen. Tenslotte zal de problematiek van de disfunctionerende medisch specialist worden besproken vanuit het perspectief van de nieuwe verhoudingen: wie heeft op welk moment welke verantwoordelijkheid? Sprekers zijn onder meer Louis Houwen en Buby den Heeten.

Wanneer & waar
Donderdag 22 juni 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. Zorg & Recht 22 juni. Ongeveer twee weken vóór de lezing ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Aanmelden

Contactpersoon

HeerMevrouw

Opgave workshop

Indien u met meer personen komt, graag (per workshop) de naam van uw collega('s) hieronder vermelden.

janeeweet ik niet