Lezing Zorg & Recht: Recente ontwikkelingen zorginkoop

Datum: 29-05-2018

Locatie: De Vereeniging, Nijmegen

Spreker(s): Koen Mous & Lieske de Jongh

Koen Mous en Lieske de Jongh gaan net als vorig jaar weer in op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de contractering tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar binnen het systeem van de Zorgverzekeringswet alsmede op de positie van de niet-gecontracteerde aanbieder. De inleiders zullen onder andere de volgende onderwerpen bespreken: de status van een inkoopdocument, onredelijke voorwaarden in inkoopdocumenten, de vraag of een zorgaanbieder af kan dwingen dat hij (opnieuw) een contract krijgt, veelvoorkomende bepalingen in standaardovereenkomsten die nadelig zijn voor de zorgaanbieder en de problematiek rondom zorgkostenplafonds en doorleverplicht. Ook de positie van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder komt aan bod. Verder zullen de sprekers ingaan op polisvoorwaarden die de aanspraak van verzekerden beperken, zoals het machtigingsvereiste. Aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk en uit de jurisprudentie illustreren Koen Mous en Lieske de Jongh waar de zorgaanbieder bij zorgverkoop tegenaan kan lopen. Heeft u vragen? De sprekers zullen u ruimschoots de gelegenheid bieden om ze te stellen.

Plaats en tijdstip
Dinsdag 29 mei 2018
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d
6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Kosten
De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,00. Heeft u deze uitnodiging echter per e-mail ontvangen? In dat geval is deelname aan de door ons verzorgde lezingen kosteloos.

Opleidingspunten
De lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezingen aanmelden via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl). Na aanmelding ontvangt u van ons, ongeveer twee weken voorafgaand aan de desbetreffende lezing, een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomsten dan zijn zij eveneens van harte welkom. Ook zij kunnen zich dan aanmelden via onderstaand formulier of e-mail.

Aanmelden

Contactpersoon

HeerMevrouw

Opgave workshop

Indien u met meer personen komt, graag (per workshop) de naam van uw collega('s) hieronder vermelden.

janeeweet ik niet