Lezing Zorg & Recht: Recente ontwikkelingen zorginkoop

Datum: 09-05-2017

Locatie: De Vereeniging, Nijmegen

Spreker(s): Koen Mous, Steef Verheijen

Koen Mous en Steef Verheijen gaan in op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de contractering tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar binnen het systeem van de Zorgverzekeringswet alsmede op de positie van de niet-gecontracteerde aanbieder.

De inleiders zullen onder andere de volgende onderwerpen bespreken: de status van een inkoopdocument, onredelijke voorwaarden in inkoopdocumenten, de vraag of een zorgaanbieder af kan dwingen dat hij (opnieuw) een contract krijgt, veelvoorkomende bepalingen in standaardovereenkomsten die nadelig zijn voor de zorgaanbieder en de problematiek rondom zorgkostenplafonds en doorleverplicht.

Ook de positie van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder komt aan bod. Verder zullen de sprekers ingaan op polisvoorwaarden die de aanspraak van verzekerden beperken, zoals het machtigingsvereiste.

Aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk en uit de jurisprudentie illustreren Koen Mous en Steef Verheijen waar de zorgaanbieder bij zorgverkoop tegenaan kan lopen. Heeft u vragen? De sprekers zullen u ruimschoots de gelegenheid bieden om ze te stellen.

Wanneer & waar
Dinsdag 9 mei 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. Zorg & Recht 9 mei. Ongeveer twee weken vóór de desbetreffende lezing ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Aanmelden

Contactpersoon

HeerMevrouw

Opgave workshop

Indien u met meer personen komt, graag (per workshop) de naam van uw collega('s) hieronder vermelden.

janeeweet ik niet