Arbeidsrecht

De sectie Arbeidsrecht is een afdeling met zeventien advocaten die zich volledig toeleggen op het arbeidsrecht. Dat maakt ons tot echte specialisten. Wij zijn actief voor ondernemers, bestuurders, directies en afdelingen personeelszaken. Maar ook individuele werknemers kunnen bij ons terecht voor juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke aangelegenheden en conflicten.

Wij adviseren en begeleiden op de volgende gebieden:

  • Arbeidsovereenkomsten, CAO’s en arbeidsvoorwaardenregelingen
  • Ontslag
  • Pensioen
  • Collectief ontslag, reorganisatie en sociaal plan
  • Medezeggenschap
  • Compliance
  • Ambtenarenrecht
  • Sociale verzekeringen

Vroegtijdig advies

Door arbeidsrechterlijke aangelegenheden op voorhand goed te regelen, kunnen veel problemen worden voorkomen. Daarom is het raadzaam dat wij al in een vroeg stadium meedenken over arbeidsrechtelijke kwesties. Ook adviseren wij (nieuw op te starten) ondernemingen over de optimale structuur van de arbeidsrechtelijke organisatie en helpen de juiste strategische keuzes te maken.

Conflictbemiddeling

Komt het toch tot een geschil? Dan hoeft dat niet per se uit te monden in een juridische procedure. In eerste instantie proberen wij altijd om via conflictbemiddeling tot een oplossing te komen, zonder tussenkomst van de rechter. Daarvoor gaan wij met beide partijen rond de tafel zitten. Vaak resulteert dit in een bevredigende oplossing.

Vaste gesprekspartner

Binnen Dirkzwager brengen wij de kennis van diverse secties bijeen. Maar u behoudt altijd uw vaste aanspreekpunt. Uw eigen advocaat die volledig op de hoogte is van uw specifieke situatie, die direct kan inspelen op nieuwe kwesties en uw belangen nooit uit het oog verliest. Uw persoonlijke gesprekspartner voor alles wat met arbeidsrecht te maken heeft.


Nieuwsgierig naar hoe wij over dit onderwerp kennis delen?


Hoofdcontactpersonen

Eric Boerma

Eric Boerma
Advocaat - partner

Buby Heeten

Buby den Heeten
Advocaat - partner

Henk Hoving

Henk Hoving
Advocaat - partner

Tom Vandeginste

Tom Vandeginste
Advocaat - partner

Specialisten

Frédérique Hoppers

Frédérique Hoppers
Advocaat - associate partner

Cas Jacobs

Cas Jacobs
Advocaat

Eva Traag

Eva Traag
Advocaat

Deel informatie Arbeidsrecht