Koen Christianen

Koen Christianen
Intellectuele eigendom en IT-recht

Sectoren
Energie, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Verzekeringen, Zorg

Expertises
Intellectueel Eigendomsrecht, IT recht, Privacyrecht, Reclamerecht

Aandachtsgebied(en)
IT, ICT, privacy, software, SaaS, SLA, cloud, bewerkersovereenkomst


Telefoon
+31 (0)26 353 83 77

Fax
+31 (0)26 353 83 83

Locatie
Velperpoort Arnhem
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

  Bel

  Email

Social Media

  Bekijk LinkedIn

Biografie

Koen is sinds 2015 advocaat en werkzaam op de sectie Intellectueel Eigendom (IE), IT-recht & Privacy, van Dirkzwager advocaten & notarissen. Hij houdt zich in zijn dagelijkse praktijk voornamelijk bezig met IT-recht en privacy.

Koen heeft eerst Technische Innovatiewetenschappen (2008) gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze opleiding kwam hij in aanraking met intellectueel eigendomsrecht en ontstond zijn interesse voor dit rechtsgebied. Om zich te verdiepen in het recht in algemene zin besloot Koen vervolgens rechten te gaan studeren aan Tilburg University. Hij heeft zich tijdens deze rechtenopleiding middels de master Law & Technology (2011) gespecialiseerd in regulering van innovatieve technologie. Zijn bijzondere interesse en focus gaat daarbij uit naar IE, IT en privacy.

Werkervaring in deze rechtsgebieden heeft hij opgedaan bij een in het intellectueel eigendomsrecht gespecialiseerd niche-kantoor in Amsterdam en op de sectie IP/TMT van een groot internationaal kantoor in Utrecht. Koen heeft daarnaast als juridisch onderzoeker bij het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT) gewerkt. Bij dit in technologie-regulering gespecialiseerde onderzoeksinstituut van Tilburg University heeft hij wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de juridische en sociale implicaties van opkomende technologieën. Tevens heeft Koen bij een grote Nederlandse zorgverzekeraar gewerkt alvorens hij de overstap naar Dirkzwager maakte.

Persoonlijk

Twee grote hobby’s van Koen waar hij zijn vrije tijd graag aan besteedt zijn mountainbiken en motorrijden.

Opleiding(en)

Law & Technology, Tilburg University (2011), Technische Innovatiewetenschappen, Technische Universiteit Eindhoven (2008).

Talen

Nederlands, Engels


Bel mij terug

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met mij op.


+ 3 = 5

Publicaties

Verdere harmonisatie van online consumentenrecht: een eerste kritische beschouwing
03 november 2016

Verdere harmonisatie van online consumentenrecht: een eerste kritische beschouwing. De Europese Commissie heeft in december 2015 twee nieuwe voorstellen voor e-commerce richtlijnen gepubliceerd ten behoeve van verdere harmonisatie van het Europese consumentenrecht

Lees meer over deze publicatie »


Recente kennispagina-artikelen

Rechtszaak van IT-leverancier over ontbinding overeenkomst kantelt 180 graden in hoger beroep
10 juni 2016

Recentelijk heeft het Gerechtshof Amsterdam een arrest gewezen in een vaak voorkomend geschil tussen de afnemer en leverancier van SaaS-software. Opvallend hierin is het oordeel dat niet de eisende partij Mama Cash (afnemer), maar de gedaagde partij ...

Lees het hele artikel »


Deel profiel Koen Christianen