1. Home
  2. Specialisten
  3. Steven Effting

Steven Effting Advocaat - Senior Ondernemingsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 368 48 64 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Steven Effting

Biografie

Steven Effting is advocaat en curator en specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventies.

Steven staat ondernemers en bestuurders bij met betrekking tot insolventierechtelijke- en ondernemingsrechtelijke kwesties. Zo adviseert en procedeert hij regelmatig over bestuurdersaansprakelijkheid, pauliana, selectieve betaling, de vestiging en uitwinning van zekerheidsrechten zoals pand- en hypotheek, verrekening, borgtocht en regres. Ook betrekken zijn cliënten hem regelmatig bij herstructureringen, doorstart vanuit faillissement en activa- en passivatransacties.

Verder specialiseert Steven zich in de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de "WHOA"). De WHOA is op 1 januari 2021 in werking getreden en biedt ondernemers de mogelijkheid met behulp van een dwangakkoord een faillissement te voorkomen en een onderneming te herstructureren. 

Functie(s)

2015 Advocaat - Senior, Dirkzwager
Banking & Finance, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Particulieren Bestuurdersaansprakelijkheid, Commercieel contractenrecht, Financiering & Zekerheden, Insolventie & Herstructurering, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht Ondernemingsrecht, Insolventierecht en herstructureringen, Financiering en zekerheden, Bestuurdersaansprakelijkheid, Pauliana, Verrekening, Dwangakkoord (WHOA), Beslag- en executierecht, Contractenrecht, Procesrecht. Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2022 2022 Grotius Insolventierecht (cum laude)
2018 2019 CPO Insolventierecht voor curatoren
2015 Radboud Universiteit: Rechtsgeleerdheid, Burgerlijk recht

Nevenactiviteit(en)

  • lid INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierechtadvocaten
  • lid Juridisch Genootschap Nijmegen.

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Steven Effting

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 54

De huurgarantie en de WHOA

Steeds meer ondernemingen doen een beroep op de WHOA. De WHOA kan ook gevolgen hebben voor verhuurders en de wijze waarop voorafgaand aan het sluiten van een huurovereenkomst zekerheid wordt gesteld. Vaak gebeurt dit door middel van een bankgarantie. Uit een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam volgt dat de WHOA voor die praktijk niet zonder gevolgen is.

Surseance van betaling: ademruimte tijdens betalingsonmacht

Voorziet u dat binnenkort de vorderingen van schuldeisers niet langer betaald kunnen worden? Een verzoek tot surseance van betaling kan mogelijk (tijdelijk) ademruimte bieden of een faillissement zelfs voorkomen. Niet in het geval van Holland Norway Lines echter; die surseance werd vorige week omgezet in een faillissement. In deze blog bespreken wij de surseance van betaling en de mogelijkheden daarvan.

Aandeelhoudersrechten geblokkeerd door WHOA-voorziening

In een onlangs gepubliceerde uitspraak begrenst de rechtbank tijdelijk de uitoefening van stemrechten van de aandeelhouders van een vennootschap. De aandeelhouders wordt verboden om tijdens een WHOA-traject bestuurders en leden van de Raad van Commissarissen te benoemen, schorsen of ontslaan. Hoe dat kan, bespreken wij in deze blog.

Boedelvordering? Vergeet de (boete)rente niet!

Hebt u een boedelvordering ingediend in een faillissement? Denk er dan aan dat u aanspraak kunt maken op rente! Let wel op: het is belangrijk om de verjaring van een dergelijke vordering tijdig te stuiten. In deze blog bespreken wij een recent voorbeeld van (gedeeltelijke) verjaring.

Faillissementsgolf aanstaande? Zorg dat u voorbereid bent

Een faillissementsgolf kan voor aankomend najaar ophanden zijn. In sommige gevallen is een faillissement nog af te wenden door tijdig te herstructureren. In andere gevallen is dat wellicht niet meer mogelijk. Wilt u weten hoe u een faillissement kunt voorbereiden om een zachte landing te creëren? In deze blog bespreken wij daarvoor verschillende tips.

Wat kun je doen tegen een (onterechte) faillietverklaring? Over verzet, hoger beroep, cassatie en herroeping.

Een schuldenaar kan op verzoek van zijn schuldeiser failliet worden verklaard als ‘summierlijk blijkt’ van het vorderingsrecht van de aanvrager en van minimaal twee schulden bij verschillende schuldeisers (waarvan in ieder geval één opeisbaar). Wordt het faillissement uitgesproken, dan staan in beginsel de rechtsmiddelen van verzet, hoger beroep en cassatie open. Maar kan het vonnis ook worden herroepen?

Winstuitkering: grond voor aansprakelijkheid?

Een vennootschap mag gemaakte winst doorgaans als dividend aan haar aandeelhouders uitkeren. Neemt het bestuur van de vennootschap de voorwaarden voor een dividenduitkering niet in acht en kan de vennootschap niet doorgaan met het betalen van haar opeisbare schulden? Dan kan de dividenduitkering grond voor aansprakelijkheid vormen. Hoe dat zit, bespreken wij dit artikel.

Het faillissementsakkoord als einde van een faillissement

Een faillissement kan op verschillende manieren eindigen, bijvoorbeeld door het aanbieden van een faillissementsakkoord door de schuldenaar aan diens schuldeisers. Een faillissementsakkoord beëindigt het faillissement tussentijds. De taak van de curator komt dan ook tot een einde. Het kan dan ook in uw belang zijn om het aanbieden van een faillissementsakkoord te onderzoeken. Wilt u weten hoe een faillissementsakkoord werkt? Lees dan onderstaande blog.

Eigendomsvoorbehoud in faillissement: wat zijn de spelregels?

Indien u aan een derde goederen levert, is de kans groot dat onder voorbehoud van eigendom wordt geleverd. Wordt de koopsom niet (tijdig) betaald? Dan kunt u uw eigendom revindiceren door het bij de koper op te halen. Het is dan ook belangrijk om duidelijke afspraken over het voorbehoud van eigendom te maken. Meer weten? Lees dan onderstaand artikel.

Buitengerechtelijk akkoord: herstructureren van schulden buiten faillissement

Een vennootschap die voorziet dat zij haar schulden binnenkort niet langer kan betalen, zal haar schulden willen herstructureren. Een mogelijkheid daartoe is het aan schuldeisers aanbieden van een zgn. buitengerechtelijk akkoord. Dat akkoord kan een kostenefficiënte manier vormen om een hoge schuldenlast te reduceren. Meer weten? Lees dan ons artikel.

Huur en faillissement: hoe om te gaan met onderhuurders

Als een huurder failliet is, kan zowel de curator als de verhuurder de huurovereenkomst tussentijds opzeggen. Daarmee eindigt de (hoofd)huurovereenkomst. Maar wat als de gefailleerde huurder (een gedeelte van) het gehuurde heeft onderverhuurd? Mag je als verhuurder verlangen dat het gehuurde zonder onderhuurders wordt opgeleverd?

Hoe vraag ik gestanddoening aan de curator?

Een faillissement heeft in beginsel geen gevolgen voor lopende overeenkomsten. Als wederpartij van een failliete vennootschap kan er echter niet blind op worden vertrouwd dat aan vóór faillissement gesloten overeenkomsten ook na faillissement door een curator uitvoering zal worden gegeven. In deze bijdrage leggen wij uit hoe duidelijkheid kan worden verkregen.

1 2 3 4 5