Energie

Opwekking van duurzame energie, een elektrisch wagenpark, CO2 reductie, hergebruik van afvalstromen… Steeds meer ondernemers hebben duurzaamheid in hun vizier. Niet alleen voor de eigen bedrijfsvoering of het productieproces, maar in toenemende mate ook als partner in energieakkoorden om als regio de doelstellingen van hernieuwbare energie te behalen. Bedrijven bedenken kansrijke innovaties en kenniscentra buigen zich over vernieuwende milieutechnologieën. De ontwikkelingen in de energiebranche volgen elkaar in rap tempo op en de behoefte aan ondersteuning bij de juridische aspecten van dit alles neemt evenredig toe.

Naast de traditionele energiebedrijven krijgen steeds meer andere ondernemingen vandaag de dag te maken met energievraagstukken. De ene situatie is complexer dan de andere. In veel gevallen is specifieke knowhow nodig voor de juiste juridische aanpak van uw vraag. Die deskundigheid biedt Dirkzwager. Wij hebben van oudsher een sterke focus op de energiebranche. Binnen ons kantoor is een grote groep juristen al jarenlang actief voor diverse partijen in deze sector. Al die kennis is gebundeld in de vakgroep Energie, zodat wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Wij weten welke vraagstukken er spelen, kennen de specifieke wetgeving en zijn op de hoogte van de jongste ontwikkelingen in de energiebranche.

Binnen onze vakgroep werken advocaten en notarissen van uiteenlopende rechtsgebieden intensief samen: juristen energierecht, milieurecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht en andere rechtsgebieden die in deze sterk gereguleerde markt nauw met elkaar samenhangen. Waar de een alles weet van de Elektriciteits-, Gas- en Warmtewet, kan de ander input geven op het gebied van netwerkregistraties, subsidiebeoordelingen of vergunningen. Samen omvatten wij het hele spectrum waarmee u in de energiewereld te maken krijgt. Dankzij de combinatie van gespecialiseerde kennis en branchekennis kunnen wij u bijtijds wijzen op veranderingen die voor uw organisatie of bedrijf van belang zijn.

Onze aandachtsgebieden zijn onder meer:

Het team
De vakgroep Energie bestaat uit een team van advocaten en notarissen, onder leiding van advocaat Maarten Kole die al ruim 15 jaar actief is in de energiebranche. In 2011 rondde Maarten de leergang Energierecht af aan de Vrije Universiteit. Hij publiceert regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied van het Energierecht en geeft hierover lezingen door het hele land. Ons team werkt voor diverse partijen in de energiesector: niet alleen voor netbeheerders en energieleveranciers, maar ook voor diverse gemeentes, woningcorporaties, ontwikkelaars en adviesbureaus.

Maatschappelijke bijdrage
Door regionale initiatieven op het gebied van energie te ondersteunen, willen wij met onze kennis en ervaring ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Dirkzwager is kennispartner van KiEMT en New Energy made in Arnhem. Daarnaast zijn we betrokken bij het Gelders Energieakkoord en De Energiebank. Ook binnen de eigen organisatie is er veel aandacht voor duurzaamheid. Dirkzwager behoort tot de beste 30% duurzame ondernemingen ter wereld. Hiervoor ontvingen we in mei 2016 van EcoVadis een ‘silver-rating’.

Over de grens
Voor grensoverschrijdende kwesties is Dirkzwager aangesloten bij TELFA (Trans European Law Firms), een Europees samenwerkingsverband van advocaten- en notarissenkantoren die elkaar over de grens bijstand verlenen. TELFA is gelieerd aan andere internationale netwerken, zoals het Amerikaanse USLAW.

Meer informatie over de vakgroep Energie?
U kunt contact opnemen met Maarten Kole, telefoon (026) 353 83 71 of kole@dirkzwager.nl


Nieuwsgierig naar hoe wij over dit onderwerp kennis delen?


Dirkzwager-Team-Energie-8080_690px

Hoofdcontactpersonen

Maarten Baneke

Maarten Baneke
Advocaat - partner

Maarten Kole

Maarten Kole
Advocaat - partner

Specialisten

Daan Bastiaans

Daan Bastiaans
Kandidaat-notaris

Joost Becker

Joost Becker
Advocaat

Joost Bindels

Joost Bindels
Advocaat - partner

Anouk Bisseling

Anouk Bisseling
Toegevoegd notaris - associate partner

Bas Bookelmann

Bas Bookelmann
Notaris - partner

Iris Docter

Iris Docter
Advocaat

Bart de Haan

Bart de Haan
Senior advocaat

Mark Jansen

Mark Jansen
Advocaat

Jelmer Keur

Jelmer Keur
Advocaat

Jaap Kronenberg

Jaap Kronenberg
Advocaat - partner

Tom van Malssen

Tom van Malssen
Advocaat – voorwaardelijk advocaat bij de Hoge Raad

Jasper Molenaar

Jasper Molenaar
Advocaat - associate partner

Ernst-Jan Pas

Ernst-Jan van de Pas
Advocaat - partner

Robert Rijpstra MRICS

Robert Rijpstra
Advocaat - partner

Arno Stoffelsma

Arno Stoffelsma
Juridisch medewerker

Tom Vandeginste

Tom Vandeginste
Advocaat - partner

Karen Verkerk

Karen Verkerk
Notaris - partner

Tony Wijk

Tony van Wijk
Advocaat - partner

John Wijnmaalen

John Wijnmaalen
Notaris - partner

Hanna Zeilmaker

Hanna Zeilmaker
Advocaat - partner

Deel informatie Energie