1. Home
  2. Expertises & sectoren
  3. Onderwijs

Sector Onderwijs

ArtEZ, University Wageningen, Radboud Universiteit, HAN; in een omgeving zo rijk aan onderwijsinstellingen hebben juristen van Dirkzwager zich kunnen ontwikkelen tot vergaande specialisten in deze sector. Al jarenlang treden wij op voor diverse cliënten in het primair en voortgezet onderwijs, MBO- HBO, universitaire opleidingen en het speciaal onderwijs.

Op meerdere rechtsgebieden zijn juristen actief voor deze cliënten. Echte specialisten met de benodigde affiniteit met het onderwijs en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche. Dirkzwager heeft al die kennis en ervaring nu gebundeld. Dat leidt tot een integrale aanpak met een sterk synergetische werking. Samen kunnen wij elke juridische uitdaging in het onderwijsveld aan en bieden wij een adequate oplossing voor uw specifieke problematiek.

De volgende secties werken nauw samen voor een effectieve, branchegerichte aanpak.

Arbeidsrecht

Vragen over CAO’s in het onderwijs of over de specifieke materie van het ambtenarenrecht? Dit soort onderwerpen zijn het dagelijkse werk van de juristen van de sectie arbeidsrecht. Daarnaast adviseren wij over de beloning van bestuurders. En ook voor zaken als individuele ontslagkwesties, wachtgeld en pensioenen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Ondernemingsrecht

De juristen van de sectie ondernemingsrecht kunnen u onder meer adviseren en bijstaan in beslissingen over good governance, compliance vraagstukken en aspecten van mededinging. Wij geven adviezen over uw subsidieaanvragen en formuleren uw inkoopvoorwaarden. Daarnaast beschikt Dirkzwager als één van de weinige kantoren in Nederland over een aparte afdeling Aanbestedingsrecht.

IE- en IT-recht

De juristen van de sectie Intellectueel Eigendom en IT-recht zijn unieke specialisten in dit steeds belangrijkere rechtsgebied. Wij helpen u met het opstellen en toetsen van leverings- en implementatiecontracten van hardware en software. Of begeleiden uw IT-geschillen over bijvoorbeeld een mislukt automatiseringsproject. Daarnaast hebben wij ons toegelegd op het privacyrecht, waarmee ook het onderwijs veelvuldig te maken krijgt. Ontwikkelt u als school uw eigen onderwijsmateriaal? Vergeet dan niet om bij ons aan te kloppen om uw intellectueel eigendom te beschermen.

Notariaat

Samenwerkingsverbanden, bestuursoverdrachten, besturen(fusies); dergelijke zaken vragen om deskundige notariële begeleiding vanwege de specifieke eisen die de onderwijswetgeving daaraan stelt. Onze notarissen zijn hierin bedreven en zullen u daarbij graag adviseren. Dankzij onze expertise in de zorgsector hebben wij ons kunnen verdiepen in de structuren voor het speciaal onderwijs, waarbij de combinatie zorg- en onderwijs speelt. Specialistische kennis die we graag met u delen.

Ook op gebied van vastgoedrecht kunnen wij u van dienst zijn. Al uw zaken rondom huur- en bouwrecht, overdracht en financiering van vastgoed regelen wij in nauw overleg met de advocaten van onze sectie vastgoed.

Kennis delen

Door de intensieve samenwerking en kennisuitwisseling tussen de diverse secties onderling, beschikken wij over zeer specialistische kennis van de onderwijssector. Kennis die wij graag met onze cliënten delen, zodat u uw juridische zaken op voorhand goed kunt regelen en geschillen kunt voorkomen. Daarvoor is het van belang in een vroeg stadium een jurist in te schakelen. Al onze advocaten beschikken over ruime proceservaring. Mocht het toch tot een geschil komen, dan kunnen wij u op alle genoemde rechtsgebieden bijstaan.

Kennis bundelen

Vragen over een ander rechtsgebied dan dat van uw huidige contactpersoon bij Dirkzwager? Leg uw vraag voor en hij of zij zal contact zoeken met een collega van de betreffende sectie. Waar nodig stellen wij een team van diverse disciplines samen. Zo bundelen wij de benodigde juridische kennis die aansluit bij uw opdracht. In alle gevallen blijft uw contactpersoon uw vertrouwde aanspreekpunt.

Events


16 mei 2024

2024-05-16 Actualiteiten Huurrecht

Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in eind 2023 en begin 2024 hebben voorgedaan.


30 mei 2024

Privacy: strategisch omgaan met betrokkenen

Het privacyrecht kent de betrokkenen diverse rechten toe. Ook kan er schadevergoeding worden geclaimd wanneer er privacyrechtelijk iets misgaat. In de praktijk zien we dat de betrokkenen steeds assertiever wordt en die rechten ook echt uitoefent en claims instelt. Niet alle organisaties zijn daar goed op voorbereid. Donderdag 30 mei organiseert het privacyteam van Dirkzwager een seminar waarin alle vragen worden beantwoord die spelen bij de omgang met de betrokkene.

Bekijk alle events over Onderwijs

Gerelateerde artikelen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 3331

Jurisprudentie Gezondheidszorg gepubliceerd in maart 2024

Deze bijdrage bevat een overzicht van de jurisprudentie op het gebied van de gezondheidszorg (o.a. Wet verplichte ggz (Wvggz), Wet zorg en dwang (Wzd), zorginkoop, sociaal domein, bekostiging, vastgoed, IT en privacy) die in de maand maart 2024 is gepubliceerd.

Intellectuele eigendom op games?

Games kunnen zijn beschermd door auteurs- en merkrechten. Het gaat dan om de onderliggende software en de naamgeving, waarop intellectueel eigendom rust.

Jaarverantwoording Zorg: verhoging grensbedragen!

De grensbedragen die bepalen in welke categorie een zorgorganisatie valt zijn verhoogd. Dit leidt o.a. tot wijziging van de Regeling openbare jaarverantwoording WMG. De nieuwe grensbedragen kunnen voor kleine zorgaanbieders een lastenverlichting opleveren. In dit blog informeren wij u nader.

IGJ Gunstbetoon Medische Hulpmiddelen Rapport

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft inspecties uitgevoerd bij 9 leveranciers van medische hulpmiddelen en gecontroleerd op mogelijke overtredingen van het verbod op gunstbetoon. In dit blog gaan wij in op de belangrijkste bevindingen van het rapport en gaan wij in op de vraag of en zo ja zorgaanbieders in actie moeten komen.

Jaarverantwoording Zorg – Goed nieuws voor micro zorgaanbieders!

Op 26 maart 2024 heeft de Tweede Kamer een amendement (van lid Bushoff) aangenomen op grond waarvan de minister afzonderlijke regels kan stellen voor micro zorgaanbieders en de omvang van de jaarverantwoordingsplicht voor deze doelgroep kan beperken. In dit blog gaan wij in op de gevolgen.

Aansprakelijkheid en schadevergoeding bij verlies persoonsgegevens door cyberaanval?

Aansprakelijkheid en schadevergoeding vanwege een inbreuk op de AVG blijft een heet hangijzer. Het Hof van Justitie van de Europese Unie (hierna: het Hof) wees op 14 december 2023 opnieuw een arrest over dit onderwerp. Het Hof beantwoordt in zijn arrest onder andere de vraag of het enkele feit dat een datalek heeft plaatsgevonden als gevolg van een cyberaanval betekent dat de AVG is overtreden en dat een betrokkene recht heeft op schadevergoeding.

BREAKING: KLM veroordeeld voor greenwashing

KLM is veroordeeld voor greenwashing. Over een reeks van 15 reclame uitingen wordt geoordeeld dat dit een oneerlijke handelspraktijk oplevert!

Het shop-in-shop-ziekenhuis: belangrijke samenwerkingsafspraken

In deze vijfdelige blogreeks gaan wij in op (de juridische aandachtspunten bij) een zogeheten shop-in-shop-ziekenhuis. In dit vijfde blog bespreken we welke samenwerkingsafspraken van belang zijn bij het aangaan van een shop-in-shop-samenwerking. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de samenwerkingsafspraken over het contact met de patiënt, het uitwisselen van patiëntgegevens, het onderling verdelen van de aansprakelijkheidsrisico’s en de uitwerking van Wkkgz-verplichtingen.

1 2 3 4 5 6
...
278
Terug naar alle expertises en sectoren