Zoeken
  1. Actualiteiten Aanbestedingsrecht
Het event heeft al plaatsgevonden op 12 februari 2019

SeminarActualiteiten Aanbestedingsrecht

12 februari 2019 Seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht: in anderhalf uur weer helemaal bijgepraat door de aanbestedingsexperts van Dirkzwager.

Naar goed gebruik vindt aan het begin van het jaar het seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht plaats. Want ook in 2018 is er weer het nodige gebeurd...

Zo lijken accountants de teugels aan te trekken bij de rechtmatigheidscontroles. Maar veelal blijkt dat de soep niet zo heet gegeten wordt. Hoe moet een opdracht worden geraamd en hoe moet worden omgegaan met homogene, repeterende opdrachten?

Wanneer is er sprake van een duidelijk grensoverschrijdend belang en moet een onderdrempelige opdracht alsnog worden aanbesteed? De Hoge Raad heeft in 2018 in twee arresten duidelijkheid gegeven.

Verder zijn er weer veel uitspraken geweest over de vraag of een inschrijving ongeldig was. Helaas waren de uitspraken zodanig wisselend dat het voor de praktijk niet echt duidelijker is geworden.

Uiteraard moet een gunningsbeslissing worden gemotiveerd. Maar moet ook de prijs van de winnaar worden meegedeeld? En de plaats van de afgewezen inschrijver in de ranking?

De laatste tijd proberen veel afgewezen inschrijvers een nieuwe aanbesteding af te dwingen toen bleek dat de winnaar bij de uitvoering van de overeenkomst tekort schoot. Een afgewezen inschrijver heeft in dat geval zeker een kans op succes, maar die kans is in de praktijk niet heel groot.

Dit en nog veel meer gaan we bespreken op 12 februari. Hopelijk zien we u dan!

Programma

14.15 uur Ontvangst met koffie & thee
14.45 uur Opening en eerste presentatie
15.15 uur Tweede presentatie
15.45 uur Pauze met koffie & thee
16.00 uur Afsluitende presentatie
16.30 uur Borrel en gelegenheid tot napraten

Meer informatie & inbrengen casus

Voor meer (inhoudelijke) informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Tony van Wijk (vanwijk@dirkzwager.nl). Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het seminar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u ook sturen naar vanwijk@dirkzwager.nl.

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Dinsdag12februari
2019
Het event is geweest
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent 14:15 - 16:30 uur
Voor wie
Dit gratis seminar is interessant voor eenieder die zich bezig houdt met aanbestedingen, zowel aan de kant van de aanbestedende diensten als aan de kant van inschrijvers.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events