Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 6 april 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Actualiteiten e-commerce
Webinar

Actualiteiten e-commerce

Bij online verkoop van producten en diensten aan consumenten (e-commerce) komt allerlei wet- en regelgeving kijken. In een woud van verschillende wetten moet de exploitant van een webshop, platform of adverteerder aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen.

Op 6 april 2023 organiseert Dirkzwager het webinar ‘Actualiteiten e-commerce’. Advocaten Dafne de Boer en Jeroen Lubbers praten u bij over juridische ontwikkelingen in e-commerce. In het webinar wordt stilgestaan bij diverse juridische thema’s die voor webshops, platforms of adverteerders van belang zijn.

De volgende hoofdthema’s worden in het webinar besproken:

  • Consumentenwetgeving en informatieverplichtingen bij online verkoop;
  • Reclame en advertising, prijsreclame en online reviews;
  • Regulering van online platforms: wetgeving om afnemers en handelaren op online platforms te beschermen. Onder meer de Digital Services Act, Digital Markets Act en de Platform-to-Business-Verordening worden besproken.

Er is tijdens het webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het webinar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u sturen naar lubbers@dirkzwager.nl of d.deboer@dirkzwager.nl.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang van het webinar
15:30 Einde van het webinar

 

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 6 april 2023 Webinar Online

Dit webinar is met name interessant voor e-commercebedrijven die online producten en diensten aan consumenten verkopen, zoals webshops en platforms

Sprekers

Dafne de Boer

Advocaat

Dafne is gespecialiseerd op het gebied van IT, privacy en cyber security. Dafne adviseert en ondersteunt overheden en bedrijven bij compliancevraagstukken, over onder meer het interne- en externe privacybeleid, het verwerkingsregister, DPIA's, verwerkersovereenkomsten en internationale gegevensdoorgifte. Ook begeleidt Dafne overheden en bedrijven bij de afhandeling van datalekmeldingen en bij toezichts- en handhavingsacties van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dafne geeft regelmatig webinars en schrijft artikelen in vakbladen en blogartikelen op de website.

Jeroen Lubbers

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Ik procedeer en adviseer veel op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en onrechtmatige publicaties, waaronder ook reviews op internet.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events