De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 2 februari 2021 Webinar Online
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Arbeidsrecht, privacy en loonheffingen
Webinar

Arbeidsrecht, privacy en loonheffingen

Wat kunnen en moeten werkgevers met de coronamaatregelen richting hun werknemers doen? Welke invloed hebben de maatregelen op de privacy van werknemers? Wat zijn de verruimde mogelijkheden bij een Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)? En wat zijn aandachtspunten bij het aflopen van de overgangsregeling voor de levensloopregeling?

Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens het webinar 'Actualiteiten Arbeidsrecht, privacy en loonheffingen' dat Dirkzwager op dinsdag 2 februari 2021 organiseert.

Onderwerpen waar Aletha Dera-ten Bokum, Eva Traag en René Sueters ook dieper op ingaan zijn:

RVU (Regeling Vervroegd Uittreden)/Levensloop

 • Wat zijn de (ruimere) mogelijkheden voor vertrek met wederzijds goedvinden van oudere werknemers (RVU) vanaf 1 januari 2021?
 • De overgangsregeling voor de levensloopregeling loopt af in januari 2022. Waar moet u op letten?

Corona

 • Wat zijn de fiscale aandachtspunten met betrekking tot de coronamaatregelen?
 • Thuiswerken: wat betekent dit voor bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen of voorzieningen voor thuiswerken?
 • Is het mogelijk om werknemers tijdens de coronacrisis te verplichten om verlof op te nemen?
 • Hoe verhouden thuiswerkregels zich tot privacy en de persoonlijke levenssfeer?

Overig

 • Wat houdt de werkkostenregeling in?
 • Mogen organisaties persoonsgegevens van hun werknemers doorgeven naar landen buiten de EU en, zo ja, met welke voorwaarden moeten zij dan rekening houden?
 • Gewijzigde i-grond: Meer ruimte om een arbeidsovereenkomst te beëindigen?

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 2 februari 2021 Webinar Online

Dit webinar is bedoeld voor werkgevers. HR medewerkers, controllers, salarisadministrateurs, bedrijfsfiscalisten en anderen die zich bezig houden met personeelszaken.

Programma

13:50 Inloggen met de ontvangen link
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Aletha Dera-ten Bokum

Advocaat - Senior

Aletha Dera-ten Bokum is sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager, binnen de sectie Arbeidsrecht. Ze verricht werkzaamheden in het algemeen arbeidsrecht, zowel adviserend als procederend. Hierbij houdt zij zich bezig met individuele en collectieve ontslagzaken en vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsongeschiktheid.

Eva Traag

Advocaat - Senior

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

René Sueters

Belastingadviseur - Associate partner

Praktisch, betrokken, creatief en ervaren belastingadviseur gespecialiseerd in loonbelasting, sociale verzekeringen en grensoverschrijdende arbeid. Rene adviseert grote en middelgrote werkgevers onder meer over de werkkostenregeling, werknemersparticipaties, arbeidsverhoudingen, kostenvergoedingssystemen en begeleiding controles door overheidsinstanties.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events