De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 1 oktober 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Basiscursus Privacyrecht
Webinar

Basiscursus Privacyrecht

Het privacyrecht is al jaren steeds meer in het nieuws. De introductie van de AVG in mei 2018 heeft het onderwerp verder op de kaart gezet. Wat betekent dit precies?

Het is voor veel organisaties nog steeds best lastig om aan de abstracte wetteksten concreet handen en voeten te geven. Wat betekent de wet nu precies? En waar te beginnen? Dit zijn vragen die nog steeds bij veel organisaties leven.

In dit webinar staan wij stil bij de beginselen van het privacyrecht. De insteek is laagdrempelig en op de praktijk gericht. Ook wordt stilgestaan bij de praktische implicaties van de privacywetgeving. Het webinar is dan ook niet alleen voor juristen, maar ook voor andere medewerkers heel geschikt. 

Het seminar is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel wordt de wetgeving in grote lijnen voor u uiteen gezet. U krijgt daarbij onder meer toegelicht welke privacyrechtelijke eisen er gelden, wanneer deze eisen van toepassing zijn en welke uitzonderingen er zijn. Verder zullen de risico’s en de mogelijke sancties worden besproken, zoals mogelijke schadeclaims en door toezichthouders opgelegde boetes.

In het tweede deel van het seminar wordt vervolgens ingezoomd op de praktijk. Met andere woorden: hoe vertaalt u de (vrij abstracte) regels uit de wet, naar beleid voor uw organisatie? Waarmee moet u daarbij allemaal rekening houden? Wat zijn handige tips en trucs en hoe voorkomt u dat u in (bekende) valkuilen stapt? Deze en andere vragen zullen tijdens dit tweede deel van het seminar worden beantwoord.

Het seminar richt zich op een publiek dat nog niet over veel kennis van het privacyrecht beschikt.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 1 oktober 2020 Webinar Online

Het webinar is niet geschikt voor mensen die al kennis van het privacyrecht hebben. Zij zullen in dit online seminar niets nieuws horen. Voor hen is deelname aan het seminar 'Actualiteiten privacyrecht' van harte aanbevolen: https://www.dirkzwager.nl/events/actualiteiten-privacyrecht-2020/

Programma

13:50 uur Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 uur Aanvang webinar
15:30 uur Einde webinar

 

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events