De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 8 oktober 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Bent u al klaar voor Medical Devices Regulation (MDR)?
Webinar

Bent u al klaar voor Medical Devices Regulation (MDR)?

Op 26 mei 2021 moeten alle medische hulpmiddelen die in Europa op de markt komen aan de Europese Medical Devices Regulation voldoen, dit geldt ook voor medische hulpmiddelen die al langer op de markt zijn. Dit betekent dat er strengere regels gaan gelden voor de veiligheid en traceerbaarheid van medische hulpmiddelen.

Met een jaar vertraging als gevolg van de coronacrisis treedt de MDR (Medical Devices Regulation) op 26 mei 2021 in werking, gevolgd door de IVDR (In Vitro Diagnostic Regulation) op 26 mei 2022. Dat betekent dat zorginstellingen, fabrikanten van medische hulpmiddelen en andere marktdeelnemers meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de MDR.

Tijdens dit webinar zullen de sprekers Ernst-Jan van de Pas (MedTech), Rosanne Kuiper (Gezondheidrecht) en Arno Stoffelsma (IT) u bijpraten over de belangrijkste veranderingen die de nieuwe Europese regelgeving met zich meebrengt.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op:

  • De belangrijkste verplichtingen voor fabrikanten, gemachtigden, importeurs en distributeurs
  • Eisen die gesteld worden aan software (zoals eHealth apps en 'smart' devices)
  • Overgangsregeling: blijven bestaande certificaten geldig?

Het definitieve programma wordt op een later moment bekend gemaakt, maar u kunt zich nu alvast aanmelden.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

 

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 8 oktober 2020 Webinar Online

Inkopers van zorginstellingen, fabrikanten, importeurs en distributeurs van medische hulpmiddelen.

Programma

13:50 uur Inloggen met de ontvangen link op Google Chrome

14:00 uur Aanvang webinar

15:30 uur Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Rosanne Kuiper

Advocaat

Rosanne Kuiper is sinds januari 2020 werkzaam als advocaat op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Ze houdt zich met name bezig met ondernemingsrechtelijke vraagstukken binnen de gezondheidszorg.

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ik beschouw mezelf als “technology-advocaat” waarbij ik mij toeleg op IT-recht, Intellectueel Eigendomsrecht en bescherming van kostbare data en kennis. Ik werk onder meer voor kennisinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstelligen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Arno Stoffelsma

Juridisch medewerker - Senior

Arno Stoffelsma is na het – cum laude – voltooien van zijn Bachelor rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in dienst getreden op de afdeling IE/IT van Dirkzwager. In 2018 heeft hij, ook cum laude, zijn Master rechtsgeleerdheid afgerond. De intellectuele eigendom praktijk biedt een mooie combinatie tussen de wereld van de kunsten en de juridische wereld.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events