Tickets
Gratis
Tijd
15:00 - 17:15 uur
Dinsdag 22 mei 2018 Dirkzwager Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Bescherming van uw naam op internet
Seminar

Bescherming van uw naam op internet

Hoe zorgt u dat uw bedrijfsnaam optimaal beschermd is op internet? Handels- en domeinnamen geven uw onderneming onderscheidend vermogen. Met een merk onderscheidt u uw product of dienst online. Het opbouwen van een goede handels- en merknaam kost tijd en geld (reclame- en marketinginspanningen). Daarom is het essentieel om te weten hoe u uw naam het best beschermt.

Bescherm uw investeringen!

Wat als derden zonder uw toestemming uw bedrijfsnaam op internet gebruiken, en aldus profiteren van uw investeringen in uw naam? Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruiken van eenzelfde handelsnaam, ook op social media, door adword-reclames met uw naam of ‘domaingrabbing’. Concurrenten proberen zo extra klanten aan te trekken. Wanneer is dergelijk online gebruik van merken, handelsnamen en domeinnamen verboden, en wat kunt u er tegen doen? Tijdens ons seminar geven wij u antwoord op deze en andere vragen over de bescherming van uw bedrijfsnaam of merk op internet.

Handelsnamen

Iedere onderneming heeft een handelsnaam. De handelsnaam is voor (de bekendheid van) uw onderneming een waardevol goed. Deze vormt de binding met uw vaste klanten en prospects, bijvoorbeeld op uw website of webshop, op Facebook of Instagram of via een ‘hashtag’ op social media. De bescherming van handelsnamen is laagdrempelig. Wij leggen u uit wanneer bescherming aan een handelsnaam kan worden ontleend en wanneer er sprake is van inbreuk op een handelsnaamrecht, ook op internet.

Merken

Een merkrecht geeft – ook op internet – een sterke bescherming. Anders dan een handelsnaam moeten merken geregistreerd worden, wil er bescherming worden verkregen. Tijdens het seminar zal worden besproken hoe een merk verkregen wordt, wanneer sprake is van een inbreuk op een merk, ook in de digitale omgeving. We gaan daarbij in op het gebruik van merken op websites, in zoekmachines (‘Google Adwords’) en op social media.

Domeinnamen

Het gebruik door een concurrent van uw merk of handelsnaam in een domeinnaam kan onrechtmatig zijn. Er zijn zeer veel rechterlijke uitspraken die relevant zijn voor de bescherming van uw bedrijfsnaam. Wij leggen u uit waar de grens ligt en wanneer u kunt optreden tegen het gebruik van uw handelsnaam of merk in een domeinnaam door een concurrent.

Social Media & Adwords

Het grote belang om online vindbaar te zijn, vertaalt zich naar advertenties op social media-accounts en in Google AdWords. Voor de bescherming van uw naam op social media en adwords-reclame gelden specifieke regels, die wij voor u inzichtelijk maken.

Programma

15.00 uur Ontvangst met koffie en thee

15.30 uur Opening en deel 1 van het seminar

16.15 uur Pauze met koffie en thee

16.30 uur Deel 2 van het seminar

17.15 uur Afsluiting en aansluitend borrel

Locatie

Dirkzwager
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie
Tickets Voor dit event
Gratis
15:00 - 17:15 uur
Dinsdag 22 mei 2018 Dirkzwager Arnhem
Alle ondernemers die producten en/of diensten verkopen en daarvoor reclame maken op internet. Bijvoorbeeld via websites, zoekmachines en social media. Het seminar is ook bedoeld voor merkhouders, handelsnaamhouders, online distributeurs, webshops en wederverkopers van (merk)producten.

Sprekers

Christel Jeunink

Advocaat - Associate partner

Christel Jeunink is een ervaren advocaat en associate partner bij Dirkzwager. Met meer dan 20 jaar ervaring in het intellectuele eigendomsrecht is Christel gespecialiseerd in IE-contractenrecht. Haar expertise omvat een breed scala aan diensten, waaronder begeleiding van research & development trajecten, opstellen van samenwerkings- en licentieovereenkomsten, en herstructurering van intellectuele eigendomsrechten binnen concerns. Als deskundige op het gebied van auteursrechten, merkrechten, modelrechten en bedrijfsgeheimen biedt Christel gedegen advies en voert zij effectieve juridische procedures namens haar cliënten. Haar cliënten bestaan voornamelijk uit middelgrote en mid cap ondernemingen, kennisinstellingen en ziekenhuizen die op zoek zijn naar gespecialiseerde juridische bijstand. Christel startte haar loopbaan in de advocatuur in 2001 bij Dirkzwager, waar ze tot 2007 werkzaam was op de sectie IE/IT. Vervolgens heeft ze haar IE/IT praktijk verder ontwikkeld bij een ander advocatenkantoor 2008 tot 2016. Gedurende de periode van eind 2016 tot begin 2018 bekleedde ze de functie van legal counsel bij Wageningen University & Research. Sinds 2018 is Christel weer terug op de sectie IE/IT van Dirkzwager, waar ze haar uitgebreide kennis en ervaring inzet om haar cliënten effectief bij te staan. Met haar grondige juridische kennis en bewezen staat van dienst is Christel Jeunink de ideale partner voor ondernemingen die behoefte hebben aan gespecialiseerd advies, strategische begeleiding en juridische vertegenwoordiging op het gebied van intellectuele eigendom.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events