Zoeken
  1. Bescherming van uw naam op internet
Het event heeft al plaatsgevonden op 22 mei 2018

SeminarBescherming van uw naam op internet

Hoe zorgt u dat uw bedrijfsnaam optimaal beschermd is op internet? Handels- en domeinnamen geven uw onderneming onderscheidend vermogen. Met een merk onderscheidt u uw product of dienst online. Het opbouwen van een goede handels- en merknaam kost tijd en geld (reclame- en marketinginspanningen). Daarom is het essentieel om te weten hoe u uw naam het best beschermt.

Bescherm uw investeringen!

Wat als derden zonder uw toestemming uw bedrijfsnaam op internet gebruiken, en aldus profiteren van uw investeringen in uw naam? Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruiken van eenzelfde handelsnaam, ook op social media, door adword-reclames met uw naam of ‘domaingrabbing’. Concurrenten proberen zo extra klanten aan te trekken. Wanneer is dergelijk online gebruik van merken, handelsnamen en domeinnamen verboden, en wat kunt u er tegen doen? Tijdens ons seminar geven wij u antwoord op deze en andere vragen over de bescherming van uw bedrijfsnaam of merk op internet.

Handelsnamen

Iedere onderneming heeft een handelsnaam. De handelsnaam is voor (de bekendheid van) uw onderneming een waardevol goed. Deze vormt de binding met uw vaste klanten en prospects, bijvoorbeeld op uw website of webshop, op Facebook of Instagram of via een ‘hashtag’ op social media. De bescherming van handelsnamen is laagdrempelig. Wij leggen u uit wanneer bescherming aan een handelsnaam kan worden ontleend en wanneer er sprake is van inbreuk op een handelsnaamrecht, ook op internet.

Merken

Een merkrecht geeft – ook op internet – een sterke bescherming. Anders dan een handelsnaam moeten merken geregistreerd worden, wil er bescherming worden verkregen. Tijdens het seminar zal worden besproken hoe een merk verkregen wordt, wanneer sprake is van een inbreuk op een merk, ook in de digitale omgeving. We gaan daarbij in op het gebruik van merken op websites, in zoekmachines (‘Google Adwords’) en op social media.

Domeinnamen

Het gebruik door een concurrent van uw merk of handelsnaam in een domeinnaam kan onrechtmatig zijn. Er zijn zeer veel rechterlijke uitspraken die relevant zijn voor de bescherming van uw bedrijfsnaam. Wij leggen u uit waar de grens ligt en wanneer u kunt optreden tegen het gebruik van uw handelsnaam of merk in een domeinnaam door een concurrent.

Social Media & Adwords

Het grote belang om online vindbaar te zijn, vertaalt zich naar advertenties op social media-accounts en in Google AdWords. Voor de bescherming van uw naam op social media en adwords-reclame gelden specifieke regels, die wij voor u inzichtelijk maken.

Programma

15.00 uur Ontvangst met koffie en thee

15.30 uur Opening en deel 1 van het seminar

16.15 uur Pauze met koffie en thee

16.30 uur Deel 2 van het seminar

17.15 uur Afsluiting en aansluitend borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Dinsdag22mei
2018
Het event is geweest
Arnhem - Dirkzwager legal & tax 15:00 - 17:15 uur
Voor wie
Alle ondernemers die producten en/of diensten verkopen en daarvoor reclame maken op internet. Bijvoorbeeld via websites, zoekmachines en social media. Het seminar is ook bedoeld voor merkhouders, handelsnaamhouders, online distributeurs, webshops en wederverkopers van (merk)producten.
Spreker(s)
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events