Zoeken
  1. Compensatievoorstel Uniform Herstelkader Rentederivaten: laat geen geld liggen!
Het event heeft al plaatsgevonden op 17 januari 2019

WorkshopCompensatievoorstel Uniform Herstelkader Rentederivaten: laat geen geld liggen!

Zodra u van uw bank een compensatieaanbod voor uw rentederivaat ontvangt, heeft u een acceptatietermijn van maximaal 12 weken. Wat kunt u met dat aanbod? Laat u voorlichten bij onze Workshop op 17 januari a.s.

De uitvoering van het Uniform Herstelkader Rentederivaten heeft lang op zich laten wachten, maar inmiddels worden door de banken volop compensatievoorstellen naar klanten gestuurd. Waarschijnlijk heeft u dus recent een compensatieaanbod van uw bank ontvangen voor uw rentederivaat, of kunt u dat binnen een paar maanden verwachten. Als u zo’n aanbod heeft ontvangen, heeft u een acceptatietermijn van maximaal 12 weken. Wat kunt u met dat aanbod?

Het Uniform Herstelkader Rentederivaten is een complexe regeling. Het is dus zaak goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die deze regeling biedt. Voor een zeer groot aantal klanten dat al een aanbod van hun bank hebben gekregen, hebben wij grondige controles uitgevoerd. Op basis van die controle kunnen wij aangeven of de bank de herbeoordeling juist en volledig heeft uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat wij regelmatig tot een andere compensatie komen dan de bank. Voor diverse klanten hebben we op deze manier, op basis van onze eigen analyses, voor onze klanten (fors) hogere compensatiebedragen kunnen realiseren.

In navolging op onze eerdere bijeenkomst over rentederivaten (in november 2017), gaan wij nu daarom ook specifiek in op waar de valkuilen van de aanbiedingen van de bank kunnen zitten. Met deze kennis kunt u een eerste inschatting maken welke (extra) compensatieonderdelen op uw situatie van toepassing zijn.
Tevens begeleiden we klanten die volgens de bank (deels) buiten het Herstelkader vallen, om ook buiten het Herstelkader om tot een oplossing te komen.

Inhoud Workshop

Het Uniform Herstelkader bevat diverse stappen met verschillende compensatiemogelijkheden. Het is een complexe regeling die inmiddels uit 260 pagina’s bestaat. Als u het compensatievoorstel van de bank ondertekent, dan is de zaak definitief afgedaan.

Uit de vele beoordelingen en berekeningen die Dirkzwager en Cadension al voor hun klanten hebben gedaan, weten zij dat de compensatie bestaat uit complexe elementen en dat de compensatiebedragen aanzienlijk kunnen oplopen. Het is dan ook zaak om nauwkeurig na te gaan welke (extra) compensatiemogelijkheden er in uw geval kunnen zijn. Aan de hand daarvan kunt u controleren of in het compensatievoorstel van de bank met alle factoren rekening is gehouden. In deze informatieve bijeenkomst laten wij u zien hoe het Uniform Herstelkader Rentederivaten is opgebouwd en welke compensatiemogelijkheden er zijn. Aan de hand van deze informatie kunt u zelf nagaan in hoeverre uw aanbod nog verbeterd kan worden.

Programma

15.30 uur Ontvangst met koffie & thee

16.00 uur Deel 1

17.00 uur Pauze met koffie & thee

17.15 uur Deel 2

18.00 uur Afsluiting & borrel met gelegenheid tot napraten

Kosten & annulering

Deelname aan deze Workshop kost €150,- (excl. BTW). U ontvangt na inschrijving van ons per separate mail een factuur; pas ná ontvangst door ons van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Annulering dient per e-mail te geschieden. U kunt tot en met 10 januari 2019 kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Bij annulering na 10 januari wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Donderdag17januari
2019
Het event is geweest
Arnhem - Dirkzwager legal & tax 15:30 - 18:00 uur
Voor wie
De informatieve bijeenkomst richt zich op MKB-ondernemers die met rentederivaten te maken hebben en hun accountants of financiële adviseurs.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events