De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
10:00 - 11:30 uur
Woensdag 19 mei 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Concurrentie op internet: in gesprek over adwords, reviews en influencers
Webinar

Concurrentie op internet: in gesprek over adwords, reviews en influencers

Online zichtbaarheid en vindbaarheid is voor bedrijven die concurreren op internet essentieel. De race to the top is competitief. Binnen de grenzen van de wet worden positieve aspecten van eigen producten benadrukt, maar er kan ook worden aangehaakt bij en gekopieerd van anderen. Waar ligt de grens, wanneer gaat concurrentie te ver?

Online marketing, Intellectueel Eigendom en Reclamerecht

Dirkzwager organiseert op 19 mei a.s. een webinar waarin Faziel Kadir, Online Marketingspecialist, in gesprek gaat met Joost Becker en Jeroen Lubbers, advocaten Intellectueel Eigendom en Reclamerecht bij Dirkzwager.

Zij bespreken in 2 x 45 minuten praktijkvoorbeelden zoals slimme online marketing oplossingen, het claimen van merk- en handelsnamen, zoekwoorden, hashtags en domeinnaam, de regels omtrent misleidende en vergelijkende reclame van aanprijzingen, en auteursrecht op online content.

De theorie in de praktijk

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Inrichten van eigen ads en in ads aanhaken bij de naam van de concurrent 
  • Plaatsen (of inkopen) van positieve en/of negatieve reviews (ook bij de concurrentie) 
  • Eenzijdig pronken met eigen reviews én het bestrijden van nepreviews 
  • Influencer marketing 
  • Gebruik van (product)foto's, (web)teksten, icons en logo's 

Bij elk onderwerp wordt ook steeds besproken welke regels er moeten worden nageleefd, en wat je kunt doen als je concurrent de fout in gaat.

Interactief!

Tijdens het webinar is er alle gelegenheid om (via de chat) vragen te stellen aan de sprekers. Vragen die niet tijdens het webinar beantwoord kunnen worden, zullen alsnog achteraf worden beantwoord!

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
10:00 - 11:30 uur
Woensdag 19 mei 2021 Webinar Online

Dit webinar is interessant voor alle (online) marketeers en ondernemers die hun producten online verkopen en/of daarvoor online adverteren.

Programma

09:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
10:00 Aanvang webinar
11:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Jeroen Lubbers

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Ik procedeer en adviseer veel op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en onrechtmatige publicaties, waaronder ook reviews op internet.

Faziel Kadir

Adviseur online marketing

Faziel heeft gestudeerd aan de HAN University of Applied Sciences. Hij is enkele jaren werkzaam geweest bij een internationaal internetmarketing bureau. Hier heeft hij vele ondernemers geholpen met hun online marketingdoelstellingen. Faziel heeft zich o.a. weten te specialiseren in zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Na het behalen van enkele Google certificaten mocht hij zich een Google Qualified Individual noemen. Middels zijn kennis en passie voor online marketing, beeld, tekst en geluid zorgt Faziel ervoor dat onze website op verschillende vlakken wordt geoptimaliseerd. Als gedreven online marketeer, (graphic)designer en webbouwer heeft hij grote interesse voor de juridische branche!

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events