Tickets
Op uitnodiging
Tijd
20:00 - 23:00 uur
Vrijdag 21 april 2023 Stadsschouwburg Nijmegen
Cultuurevent
  1. Home
  2. Events
  3. Cultuurevents seizoen 2022/2023
  4. CULTUUR: Toneelgroep Oostpool voorstelling - Laura H.
Toneel

Toneelgroep Oostpool - Laura H.

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws.

Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught? Als de jonge schrijver en journalist Thomas Rueb met het verhaal van Laura in aanraking komt, laat het hem niet meer los.

Hij gaat op zoek naar het antwoord op wat haar bezielde om in 2015 met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating sprak Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen.

Het verhaal van Laura H. past naadloos in de lijn die Toneelgroep Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema’s waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die gehoord en gedeeld moeten worden.

Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning.

De voorstelling Laura H. toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

 

Programma

Aanvang van de voorstelling is 20:00 uur.

Aansluitend aan de voorstelling is er een borrel en gelegenheid tot napraten.

Locatie

Stadsschouwburg Nijmegen


Toneelgroep Oostpool

Tickets Voor dit optreden
Op uitnodiging
20:00 - 23:00 uur
Vrijdag 21 april 2023 Stadsschouwburg Nijmegen
Maximaal 2 kaarten per persoon

Andere komende cultuurevents