Tickets
295 EUR
Tijd
14:00 - 16:30 uur
Donderdag 14 april 2022 Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Cybersecurity: incidentafhandeling verdiept
Rondetafelsessie

Cybersecurity: incidentafhandeling verdiept

U heeft het wellicht wel eens horen zeggen: het is niet de vraag of uw bedrijf of instelling een keer een cyberincident (zoals een hack of datalek) meemaakt, maar wanneer. Is uw organisatie daarop voorbereid?

Zou u het merken of detecteren als u gehackt wordt? Of wanneer er, ook zonder hackers, iets in uw organisatie goed mis gaat? Weet u wanneer u moet opschalen en wanneer niet? Heeft u snel een crisisteam geformeerd dat besluiten kan, en durft, te nemen?

Liggen de draaiboeken klaar voor de omgang met de media, uw medewerkers en derde partijen die claimen schade te hebben geleden? Of wat te denken van contact met de cybercrimineel? Hoe zorgt u ervoor dat u niet alleen goed en tijdig, maar ook voldoende tactisch, de nodige meldingen doet (bijv. datalekmelding, Wbni-melding, etc.)? En hoe zorgt u ervoor dat in de tussentijd uw organisatie wel zo normaal mogelijk door kan werken (zonder dat u het cyberincident erger maakt dan het al is)?

In deze rondetafelsessie gaan specialisten Nynke Brouwer en Mark Jansen in op de afhandeling van cyberincidenten. Daarbij komen de antwoorden op deze, maar ook andere vragen aan de orde. Zij bespreken niet alleen welke acties direct na het ontdekken van een incident benodigd zijn, maar ook waar u rekening mee dient te houden op de langere termijn, bijvoorbeeld in verhouding tot contractpartijen, benadeelden en zakelijke relaties. Specifiek besteden zij aandacht aan AVG-verzoeken als gevolg van een cyberincident en de voorbereiding op handhaving door toezichthouders.

Tijdens het seminar is er alle ruimte om uw vragen en dilemma’s voor te leggen. Ook Nynke en Mark zullen kwesties uit hun eigen praktijk met het publiek delen (uiteraard met inachtneming van het beroepsgeheim). Wellicht heeft u ook wel praktijksituaties meegemaakt die u met de sprekers en/of andere deelnemers wilt delen.

Tijdens deze sessie zijn de zogenaamde Chatham House Rules van toepassing  (vrij vertaald: de informatie mag vrij worden gebruikt, maar niet herleidbaar tot een andere deelnemer). We hopen zo het gesprek over lastige afwegingen bij cyberincidenten naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Kosten & annulering

Deelname aan deze rondetafelsessie kost € 295,- (incl. BTW). Bij aanmelding kunt u betalen via iDEAL, creditcard of betaling op factuur; na ontvangst van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Indien u zich tot uiterlijk 12 maart 2022 inschrijft, betaalt u slechts € 225,- (incl. BTW). 

U kunt tot en met 7 april 2022 kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Bij annulering na 7 april 2022, wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.  Annuleren kan via uw account in de Mijn omgeving op onze website.

Opleidingspunten

Dirkzwager is door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend als opleidingsinstituut. Gezien de hoge kwaliteit en duur van dit webinar ontvangt u (indien u hiervoor in aanmerking komt) 2 PO-punten voor deelname. U ontvangt van ons een certificaat van deelname.

Pe 2

Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Opleidingspunten

Programma

13:30 Ontvangst
14:00 Aanvang rondetafelsessie
16:30 Einde rondetafelsessie
16:30 Aansluitend borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie
Tickets Voor dit event
295 EUR
14:00 - 16:30 uur
Donderdag 14 april 2022 Dirkzwager legal & tax Arnhem
Dit event is goed voorPe 2 opleidingspunten.

Deze rondetafelsessie is bedoeld voor zowel juristen als niet-juristen die meer willen weten en dieper in willen gaan op de juridische aspecten van cybersecurity en cyberweerbaarheid.

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Ik ben gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Op 7 oktober 2021 heb ik met succes mijn proefschrift, getiteld 'De cyberverzekering vanuit civielrechtelijk perspectief', verdedigd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2021 werd ik uitgeroepen tot Legal Woman of the Year.

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events