De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:00 uur
Dinsdag 25 mei 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. De AVG en informatie-uitwisseling in verzekeringsverhoudingen
Webinar

De AVG en informatie-uitwisseling in verzekereringsverhoudingen

De AVG leidt in toenemende mate tot vragen in zaken waarin een verzekeraar is betrokken. Vaak zijn dit aansprakelijkheidskwesties waarbij sprake is van letselschade en waarin medische gegevens (dus) een belangrijke rol spelen.

Mag bijvoorbeeld een werkgever informatie over een werknemer die slachtoffer is geworden van een bedrijfsongeval met de aansprakelijkheidsverzekeraar delen?

Moet de werkgever inzage verstrekken in het re-integratiedossier van deze medewerker als de aansprakelijkheidsverzekeraar daarom vraagt? Mag een ziekenhuis na een mogelijke beroepsfout informatie delen met zijn aansprakelijkheidsverzekeraar?

En mag de verzekeraar deze informatie weer delen met een in te schakelen expert? Mag het advies van een medisch adviseur zomaar worden doorgestuurd aan een advocaat?

In dit webinar nemen Nynke Brouwer en Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof u mee in deze weerbarstige materie. Onder andere aan de hand van jurisprudentie zullen verschillende scenario’s en dilemma’s worden uitgewerkt. 

Deelname is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 16:00 uur
Dinsdag 25 mei 2021 Webinar Online

Dit webinar is met name bedoeld voor verzekeraars, claimbehandelaars, bedrijfsjuristen, (verzekerings)makelaars, belangenbehartigers en experts.

Programma

14:20 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:30 Aanvang webinar
16:00 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 ben ik als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, waar ik een proefschrift voorbereid over cyberverzekeringen. Dit proefschrift zal ik op 7 oktober 2021 in het openbaar verdedigen.

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich veelvuldig mee bezig houdt.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events