De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 17:00uur
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. De levensloop van een arbeidsovereenkomst: Arbeidsrecht, Privacy & Loonheffingen
Seminar

De levensloop van een arbeidsovereenkomst: Arbeidsrecht, Privacy & Loonheffingen

Op 28 mei 2019 organiseert Dirkzwager het actualiteitenseminar 'De levensloop van een arbeidsovereenkomst; Arbeidsrecht, Privacy & Loonheffingen’.

De levensloop van een arbeidsovereenkomst kent verschillende fasen: de sollicitatieprocedure en indiensttreding, het dienstverband zelf en de beëindiging. Elk van deze fasen kent zijn eigen dynamiek en (juridische) problematiek.

Tijdens dit kosteloze seminar behandelen wij onder andere de volgende vragen:

 • Wat mag er tijdens een sollicitatieprocedure (niet) worden gevraagd op basis van privacywetgeving? Hoe lang mogen sollicitatiestukken worden bewaard?
 • Wanneer en voor hoe lang kan rechtsgeldig een proeftijd worden overeengekomen?
 • Het aangaan van arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd wordt voor werkgevers aantrekkelijker gemaakt door een gewijzigd systeem van WW-premiedifferentiatie. Wat zijn de hoofdlijnen van dit systeem?
 • Welke arbeidsrechtelijke verplichtingen heeft een werkgever bij oproepcontracten?
 • Waarom zijn een verwerkingsregister en een privacyverklaring verplicht en wat moet daarin staan?
 • Wanneer is een organisatie “in control” met betrekking tot de werkkostenregeling?
 • Is een bestuurder met een managementovereenkomst verzekerd voor de werknemersverzekeringen?
 • Hoe en wanneer kan een werkgever de betaalde transitievergoeding bij een ontslag wegens langdurige ziekte terugkrijgen?
 • Zijn alle zelfstandigen die uw organisatie heeft ingehuurd wel echt zelfstandig?
 • Klopt het dat werknemers met de Wet Arbeidsmarkt in Balans weer langer voor bepaalde tijd in dienst kunnen blijven?
 • Welke gegevens moeten verplicht op een loonstrook staan?
 • Maakt de Wet Arbeidsmarkt in Balans ontslag makkelijker en/of goedkoper?
 • Wie hebben recht op inzage in het personeelsdossier? Met welke bewaartermijnen moeten werkgevers rekening houden ten aanzien van het personeelsdossier?
TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 17:00uur
Dit seminar is bedoeld voor werkgevers. HR medewerkers, controllers, salarisadministrateurs, bedrijfsfiscalisten en anderen die zich bezig houden met personeelszaken zien wij graag op ons seminar.

Programma

Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tijdens de pauze en na afloop is er tijdens de borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers en hun aanwezige collega's.

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Aletha Dera-ten Bokum

Advocaat

Aletha Dera-ten Bokum is sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager, binnen de sectie Arbeidsrecht. Ze verricht werkzaamheden in het algemeen arbeidsrecht, zowel adviserend als procederend. Hierbij houdt zij zich bezig met individuele en collectieve ontslagzaken en vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsongeschiktheid.

Esther Patty

Belastingadviseur

Esther Patty is gespecialiseerd in nationale en internationale loonbelasting en sociale zekerheid, waaronder de werkkostenregeling, managementvergoedingen en internationale uitzendingen (expats).

Eva Traag

Advocaat

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

René Sueters

Belastingadviseur - Associate partner

Praktisch, betrokken, creatief en ervaren belastingadviseur gespecialiseerd in loonbelasting, sociale verzekeringen en grensoverschrijdende arbeid. Rene adviseert grote en middelgrote werkgevers onder meer over de werkkostenregeling, werknemersparticipaties, arbeidsverhoudingen, kostenvergoedingssystemen en begeleiding controles door overheidsinstanties.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events