Zoeken
  1. De WAB in vogelvlucht

SeminarDe WAB in vogelvlucht

Het arbeidsrecht wijzigt per 1 januari 2020 met de inwerkingtreding van de WAB. Hierover organiseert Dirkzwager op 24 september a.s. een seminar.

Er was eens een koolmeesje dat fladderde door het arbeidsrecht en dat koolmeesje constateerde een Nederlandse arbeidsmarkt die uit balans was. Die balans moest hersteld worden en als het even kon, vliegensvlug. Dus ontwierp het koolmeesje de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolg dat in het Nederlandse arbeidsrecht een hoop gaat veranderen. De wet heeft namelijk gevolgen voor onder andere de cumulatie van ontslaggronden, de transitievergoeding, de ketenregeling, oproepcontracten, payroll en de WW-premiedifferentiatie.

Het arbeidsrecht zal dus per 1 januari 2020 drastisch wijzigen met de inwerkingtreding van de WAB en heeft grote gevolgen voor iedere organisatie. Om u daarop voor te bereiden organiseert Dirkzwager legal & tax op dinsdag 24 september a.s., in aanvulling op het e-book, het seminar ‘De WAB in vogelvlucht’. Deze middag informeren arbeidsrechtadvocaten Maaike de Jonge en Jaleesa van den Hof u over de WAB, geven zij een toelichting op de relevante wetswijzigingen en gaan zij in op een aantal aspecten waar al dan niet overgangsrecht voor geldt. Zij zullen praktische tips geven en beantwoorden een aantal relevante vragen. Wat zal er met ingang van 1 januari 2020 voor uw organisatie veranderen? Met welke wijzigingen kan of moet u nu al rekening houden? Hoe kunt u nu alvast voorsorteren op de wijzigingen? Aan het eind van de middag bent u volledig geïnformeerd over de WAB en de laatste ontwikkelingen in het ZZP-beleid.   

Tijdens het seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het nieuwe ontslagrecht
  • de nieuwe berekeningswijze van de transitievergoeding
  • de aanpassing in de ketenregeling
  • de wijzigingen in het kader van oproepcontracten en payroll
  • de WW-premiedifferentiatie
  • de recente ontwikkelingen in het ZZP-beleid

Programma

13.00 uur Ontvangst

13.30 uur Presentatie

14.30 uur Pauze

15.00 uur Presentatie

16.00 uur Afsluiting en aansluitend borrel

 

Mocht u vooraf meer willen weten over dit seminar, neem dan contact op met een van sprekers.

Deelname aan het seminar is kosteloos.

 

Locatie

Honigcomplex Nijmegen
Waalbandijk 8-22
6541 AJ Nijmegen

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u direct aan te melden. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging.

Sector(en)
Expertise(s)
Thema('s)
Dinsdag24september
2019
Nijmegen - Honigcomplex Nijmegen 13:30 - 16:00 uur
Voor wie
Voor HR medewerkers, bedrijfsjuristen en andere geïnteresseerden op het gebied van arbeidsrecht.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.