De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
13:30 - 16:00 uur
Dinsdag 24 september 2019Honigcomplex Nijmegen Nijmegen
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. De WAB in vogelvlucht
Seminar

De WAB in vogelvlucht

Het arbeidsrecht wijzigt per 1 januari 2020 met de inwerkingtreding van de WAB. Hierover organiseert Dirkzwager op 24 september a.s. een seminar.

Er was eens een koolmeesje dat fladderde door het arbeidsrecht en dat koolmeesje constateerde een Nederlandse arbeidsmarkt die uit balans was. Die balans moest hersteld worden en als het even kon, vliegensvlug. Dus ontwierp het koolmeesje de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolg dat in het Nederlandse arbeidsrecht een hoop gaat veranderen. De wet heeft namelijk gevolgen voor onder andere de cumulatie van ontslaggronden, de transitievergoeding, de ketenregeling, oproepcontracten, payroll en de WW-premiedifferentiatie.

Het arbeidsrecht zal dus per 1 januari 2020 drastisch wijzigen met de inwerkingtreding van de WAB en heeft grote gevolgen voor iedere organisatie. Om u daarop voor te bereiden organiseert Dirkzwager legal & tax op dinsdag 24 september a.s., in aanvulling op het e-book, het seminar ‘De WAB in vogelvlucht’. Deze middag informeren arbeidsrechtadvocaten Maaike de Jonge en Jaleesa van den Hof u over de WAB, geven zij een toelichting op de relevante wetswijzigingen en gaan zij in op een aantal aspecten waar al dan niet overgangsrecht voor geldt. Zij zullen praktische tips geven en beantwoorden een aantal relevante vragen. Wat zal er met ingang van 1 januari 2020 voor uw organisatie veranderen? Met welke wijzigingen kan of moet u nu al rekening houden? Hoe kunt u nu alvast voorsorteren op de wijzigingen? Aan het eind van de middag bent u volledig geïnformeerd over de WAB en de laatste ontwikkelingen in het ZZP-beleid.   

Tijdens het seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het nieuwe ontslagrecht
  • de nieuwe berekeningswijze van de transitievergoeding
  • de aanpassing in de ketenregeling
  • de wijzigingen in het kader van oproepcontracten en payroll
  • de WW-premiedifferentiatie
  • de recente ontwikkelingen in het ZZP-beleid
TicketsVoor dit event
Gratis
13:30 - 16:00 uur
Dinsdag 24 september 2019Honigcomplex Nijmegen Nijmegen
Voor HR medewerkers, bedrijfsjuristen en andere geïnteresseerden op het gebied van arbeidsrecht.

Programma

13.00 uur Ontvangst

13.30 uur Presentatie

14.30 uur Pauze

15.00 uur Presentatie

16.00 uur Afsluiting en aansluitend borrel

 

Mocht u vooraf meer willen weten over dit seminar, neem dan contact op met een van sprekers.

Deelname aan het seminar is kosteloos.

 

Locatie

Honigcomplex Nijmegen
Waalbandijk 8-22
6541 AJ Nijmegen

Sprekers

Jaleesa van den Hof

Advocaat

Jaleesa is sinds 2017 advocaat bij de sectie arbeidsrecht bij Dirkzwager legal & tax. Haar specialisatie bestaat uit het adviseren en procederen op het terrein van (internationaal) arbeidsrecht en pensioenrecht. Geen uitdaging gaat zij daarbij uit de weg. Cliënten noemen haar enthousiast, gedreven, toegankelijk en betrokken.

Maaike de Jonge

Advocaat

Sinds 2014 is Maaike arbeidsrechtadvocaat en sinds april 2017 is zij werkzaam op de sectie arbeidsrecht op ons kantoor in Nijmegen. Maaike verricht haar werkzaamheden voor werkgevers in de non-profit sector en het MKB, daarnaast staat zij in voorkomende gevallen particulieren bij. Zij richt zich op het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Naast het voeren van een adviespraktijk, heeft Maaike ruime ervaring met het voeren van procedures en gaat daarin doortastend te werk. Zij heeft een speciale interesse voor "overgang van onderneming", flexibele arbeidsrelaties en het ontslagrecht. Cliënten omschrijven Maaike als een toegankelijke en betrokken advocaat, die een praktische en oplossingsgerichte aanpak hanteert.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events