Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 18:00 uur
Donderdag 12 oktober 2023 Dirkzwager Arnhem
Kennisevent
Windmolens in een groen landschap
  1. Home
  2. Events
  3. Duurzaamheid in reclamerecht
Seminar

Duurzaamheid in het reclamerecht

Maakt u reclame met milieuaspecten? Bent u bezig met verduurzaming en profilering? Er komt nog meer regelgeving aan!

 

Greenwashing 

Er is een toenemende belangstelling voor milieuvriendelijkere en duurzamere producten en diensten. Tegelijk neemt het aantal gevallen van greenwashing en ongeoorloofde duurzaamheidsclaims toe. Wij zetten uiteen welke regelgeving van toepassing is op het maken van duurzaamheidsreclame.  

Reclamerecht 

Het is in beginsel niet verboden om in marketinguitingen aandacht te besteden aan thema’s als verduurzaming en het milieu. Echter, er gelden wel strenge eisen.  

Wij bespreken achtereenvolgens de wetgeving misleidende reclame, oneerlijke handelspraktijken en de milieu reclamecode. Er zijn inmiddels ook veel uitspraken. Wij geven praktijkvoorbeelden van de (on)mogelijkheden bij het doen van duurzame beloftes.  

 Compliance 

Tijdens het seminar bespreken wij ook welke risico's er verbonden zijn aan marketinguitingen met onjuiste, onduidelijke of onvolledige duurzaamheidsclaims.  

Hierbij bespreken wij handhaving door de rechter, zelfregulering door de reclamebranche en toezicht door de Nederlandse ACM.  

Er komt ook nieuwe regelgeving aan op het gebied van duurzaamheidsreclame. Wij lopen vooruit op de aanstaande Europese Green Claims regelgeving, waarin extra regels worden geïntroduceerd voor bewijsvoering en onderbouwing van reclame voor duurzaamheid (zogenoemde ‘milieuclaims’).  

Voor inbreng van onderwerpen en/of vragen is ruim gelegenheid. Als u vragen hebt of een interessante casus heeft die u tijdens het seminar wenst te bespreken, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij verzoeken u die, waar mogelijk, al vooraf aan ons te sturen via becker@dirkzwager.nl of bouchier@dirkzwager.nl. 

 Deelname aan dit seminar is kosteloos. 

Programma

14:30 Ontvangst
15:00 Start van de bijeenkomst
16.45 Afsluiting en borrel

Locatie

Dirkzwager
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie
Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 18:00 uur
Donderdag 12 oktober 2023 Dirkzwager Arnhem

Dit event is geschikt voor alle ondernemingen, instellingen en gemeenten die bezig zijn met verduurzaming en profilering en in dat kader actief reclame maken

Sprekers

Dieuwertje Bouchier

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie IE, IT en Privacyrecht. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van IE-recht en in mijn dagelijkse praktijk houd ik mij met name bezig met het IE-contractenrecht, waarbij gedacht kan worden aan het adviseren over en opstellen van licentie-, joint development-, onderzoeks- en samenwerkingsovereenkomsten. Verder houd ik mij bezig met procederen en adviseren op het gebied van merkenrecht, modellenrecht, handelsnaamrecht en auteursrecht. Daarnaast heb ik een achtergrond in (het adviseren en procederen op het gebied van) aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht.

Joost Becker

Advocaat - Partner

Joost Becker is gespecialiseerd in het Intellectueel Eigendomsrecht (IE): auteursrecht, modellenrecht, merkenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsingsrecht, alsook misleidende en vergelijkende reclame, oneerlijke handelspraktijken en oneerlijke mededinging. In zijn dagelijkse praktijk staat hij nationale en internationale cliënten bij, variërend van het MKB tot multinationals, en andere ondernemers met advies-, proces- en contractenwerk. Ook adviseert hij over de structurering van IE-rechten (registratie, overdracht en licenties, e.d., en biedt hij alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding, productvormgeving, reclamecampagnes en aanverwanten. Daarnaast geeft Joost regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied, en publiceert hij regelmatig over het IE-recht. Over Joost in de world Trademark Review (WTR): 'Joost Becker is a very diligent lawyer who fights the fight for his clientele (2023) ... a personable and wise practicioner: a fine choice for clients seeking to preserve and defend their rights in the region and beyond’' Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events