Tickets
Gratis
Tijd
12:30 - 17:30 uur
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Energie-event 2024
Event

Uitdagingen in de energietransitie: Hoe regelgeving de energietransitie kan versnellen

Stap binnen in de wereld van morgen en kom alles te weten over juridische aspecten en kansen rondom netcongestie, energiehubs, financiering, warmte en de Omgevingswet. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe regelgeving de weg vrijmaakt voor duurzame energie-initiatieven. Dit evenement voor professionals in de energietransitie vindt plaats op 23 mei 2024 bij Connectr, dé hub voor de energietransitie. We zorgen ervoor dat het een waardevolle middag is en kijken er naar uit u te verwelkomen op 23 mei. Zijn collega’s geïnteresseerd? Ook zij kunnen zich via de aanmeld-button inschrijven.

Connectr: Het hart van de energietransitie 

Ons evenement bij Connectr is meer dan alleen een bijeenkomst; het is een kans om te worden ondergedompeld in een inspirerende omgeving, pal in het hart van de energietransitie. Connectr fungeert als een bruisende broedplaats. Hier worden innovaties versneld toegepast en opgeschaald, met directe impact op zowel de energietransitie als de regionale economie.

Wat u kunt verwachten 

Verheug u op een energieke opening en neem deel aan verdiepende break-out sessies. Waarin praktijkexperts hun ervaringen delen. Het event biedt volop gelegenheid om te netwerken met andere professionals in de energietransitie. 

Kies uw break-out sessies 

 • Navigeren door netcongestie: juridische oplossingen voor optimaal netgebruik
  Deze workshop richt zich op de uitdagingen van netcongestie en biedt praktische inzichten in hoe nieuwe regelgeving kan bijdragen aan het verminderen van congestie en het optimaliseren van energietransmissie.

  Sprekers: Maarten Kole en Thomas Arnold - specialisten energie, ondernemingen en mededinging 
 • Energiehubs: de schakel naar een duurzame energie-infrastructuur
  Verken de rol van energiehubs als knooppunten voor het efficiënt beheren en distribueren van hernieuwbare energiebronnen. Ontdek aan de hand van de praktijk hoe je een hub opzet en weet fiscale en juridische obstakels te vermijden. Zijn energiehubs de oplossing?

  Sprekers: notaris Deline Kruitbosch en OostNL 
 • Financiering van de energietransitie: van concept naar realisatie
  Verdiep u in diverse financieringsmodellen, van subsidies tot investeringen en publiek-private samenwerkingen, en ontdek hoe projecten voor duurzame energie kunnen worden gefinancierd en opgeschaald om de transitie naar een groenere toekomst te versnellen.

  Sprekers: specialist banking & finance Rob van Houts en Harold Hofenk - Teammanager Energy & Climate bij Triodos Bank 
 • Wetsvoorstel collectieve warmte: panacee of ten dode opgeschreven?  
  Het wetsvoorstel Wet collectieve warmte is in behandeling bij de Tweede Kamer. Zal het worden aangenomen, en zo ja, gaat het wetsvoorstel daadwerkelijk bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? Welke uitdagingen zijn er? Wat is de rol van een warmtebedrijf en hoe verhoudt zich dat met het aanbestedingsrecht. 

  Sprekers: Tony van Wijk en Rens van den Nieuwenhuijsen – specialisten bouw- en mededinging 
 • Verduurzaming in huurrelaties, hoe verder na Acantus? 
  Samen onderzoeken we de implicaties van de Acantus-uitspraak voor verhuurders en huurders met betrekking tot het in rekening brengen van kosten voor warmtelevering naast de huur.

  Spreker: Rutger Fabritius – specialist huur en verhuur 
 • De Omgevingswet: versneller van de energietransitie
  We onderzoeken de rol van de Omgevingswet als katalysator voor de energietransitie. Ontdek hoe de wet ruimte biedt voor innovatieve energieprojecten, vereenvoudigde procedures voor duurzame infrastructuur en meer samenwerking tussen belanghebbenden, waardoor de transitie naar hernieuwbare energiebronnen versneld kan worden.

  Sprekers: Bart de Haan en Tessa Hubregtse – specialisten milieu en omgeving 

Programma

Tijd Onderdeel
12:30 - 13:00 Registratie en welkomstdrankjes
13:00 - 13:15 Energieke opening door Introdans die de toon zet voor de dag 
13:15 - 14:30  In het hart van de energietransitie 
door Kevin Rijke – directeur Industriepark Kleefse Waard 
14:30 - 15:00 Tussen droom en daad staan wetten in de weg 
door onze specialisten in energierecht en fiscaal advies Maarten Kole en Mats Emonts
15:00 – 15:20  Pauze 
15:20 - 16:50   Diverse break-out sessies met o.a. praktijkvoorbeelden
17:00 - 17:30
Wrap up met belangrijkste inzichten van de dag 
door Tony van Wijk onze specialist in overheid en vastgoed
vanaf 17:30 Gelegenheid om te netwerken met professionals

 

Locatie

Connectr – Energy innovation
Industriepark Kleefse Waard | Westervoortsedijk 73
Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie
Tickets Voor dit event
Gratis
12:30 - 17:30 uur

Dit evenement is bedoeld voor professionals die actief zijn in de energietransitie. We beloven een waardevolle en inspirerende middag, vol inzichten en mogelijkheden om te netwerken met gelijkgestemden. 

Sprekers

Kevin Rijke

Directeur Industriepark Kleefse Waard

Harold Hofenk

Teammanager Energy & Climate bij Triodos Bank

Robert-Niels van Droffelaar

Senior projectmanager Energy

Tom Overboom

Senior legal counsel

Maarten Kole

Advocaat - Partner

Mr. K.M. (Maarten) Kole geeft leiding aan de vakgroep Energie. Hij is gespecialiseerd in het energierecht. Maarten is vanaf 1999 als advocaat verbonden aan Dirkzwager. Per 2011 is hij partner bij Dirkzwager.

Deline Kruitbosch

Notaris - Partner

Deline Kruitbosch houdt zich bezig met advisering op het gebied van ondernemingsrecht aan met name grote en middelgrote ondernemingen, stichtingen en verenigingen ten aanzien van onder andere (corporate) governance, fusies en overnames, herstructureringen en (grensoverschrijdende) fusies en splitsingen. Ze werkt veelvuldig voor ondernemingen actief in de duurzame energie, het vastgoed en aan overnames door private equity fondsen en andere ondernemingen.

Rob van Houts

Advocaat - Associate partner

In mijn dagelijkse praktijk adviseer ik nationale en internationale banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, financieel dienstverleners en overige financiële ondernemingen van uiteenlopende aard en omvang over de Wft en aanverwante wet- en regelgeving. Neem gerust contact met mij op.

Tony van Wijk

Advocaat - Partner

Advocaat & partner aanbestedings- en bouwrecht. Zijn cliënten zijn met name gemeenten, waterschappen, waterbedrijven, netbeheerders, universiteiten en zorginstellingen. Daarnaast staat hij ook regelmatig bedrijven bij, waaronder (ICT-)leveranciers en aannemers.

Bart de Haan

Advocaat - Associate partner

Bart de Haan is in 2005 beëdigd als advocaat en is sinds 2017 werkzaam bij Dirkzwager op de sectie Overheid en Vastgoed. Hij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht met een focus op het milieurecht en het natuurbeschermingsrecht.

Rutger Fabritius

Advocaat - Senior

Rutger houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van Huurrecht en overig Vastgoedrecht. Hij staat zowel (semi-)overheden als commerciële partijen bij in een grote verscheidenheid aan juridische vraagstukken.

Tessa Hubregtse

Advocaat

Tessa is sinds januari 2020 advocaat bij Dirkzwager op de sectie Overheid en Vastgoed. Zij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en houdt zich daarbinnen bezig met zowel ruimtelijke ordening als milieurecht.

Rens van den Nieuwenhuijsen

Advocaat

Als advocaat bij Dirkzwager, combineer ik mijn passie voor het ondernemingsrecht met expertise in commercieel contractenrecht en energierecht. Met een solide theoretische basis en praktische ervaring, ben ik toegewijd aan het vinden van heldere oplossingen voor mijn cliënten en het behalen van optimale resultaten.

Thomas Arnold

Advocaat

Thomas is sinds 2019 werkzaam in de vakgroep Aanbesteding, Mededinging en Staatssteun op de sectie Ondernemingsrecht op ons kantoor. Hij maakt daarnaast onderdeel uit van het Energieteam.

Mats Emonts

Belastingadviseur - Senior

Mats Emonts is belastingadviseur, sinds 2018 verbonden aan Dirkzwager. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en dividendbelasting en adviseert in dat kader onder meer over fiscaal-juridische (her)structureringen, internationale fiscale vraagstukken en werknemersparticipaties.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events