Zoeken
  1. Fusies & Overnames in de praktijk
Het event heeft al plaatsgevonden op 11 december 2018

SeminarFusies & Overnames in de praktijk

Zowel voor ondernemers als professionals betrokken bij overnames & fusies, organiseert Dirkzwager op 11 december a.s. een gratis seminar.

Denkt u erover om uw onderneming te verkopen? Of om juist een onderneming te kopen, als groeistrategie voor uw eigen onderneming? Of overweegt u samen met een andere onderneming een joint venture op te richten? Voor ondernemers zijn dit vaak bepalende beslissingen voor de toekomst van hun bedrijf. En terwijl de ondernemer alles weet van de business van zijn bedrijf, zijn de juridische ins & outs van een overname, fusie of joint venture vaak minder goed bekend.

In dit seminar nemen wij u mee in de wereld van bedrijfsovernames. Hoe verloopt een overnameproces of de oprichting van een joint venture? Hoe kunt u zich daarop voorbereiden? Ook komen de belangrijkste inhoudelijke aspecten van een overname aan de orde.

In het tweede gedeelte van de cursus ligt de nadruk op mededingingsrechtelijke aspecten. Denk daarbij aan vragen als: welke concurrentiebeperkingen mag een koper aan een verkoper opleggen? Hoe kunnen partijen voorkomen dat zij in de onderhandelingsfase het kartelverbod overtreden? Wanneer is voor een transactie de voorafgaande toestemming van ACM nodig? En kan een outsourcingsdeal meldingsplichtig zijn? Wat als er niet gewacht kan worden op een goedkeuring van de ACM zoals bij een dreigend faillissement?

Tijdens dit seminar beantwoorden wij al deze vragen en geven wij u ook vele praktische tips.

Meer informatie

Voor meer (inhoudelijke) informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Natascha Linssen en Karin Harmsen. Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het seminar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u ook aan hen sturen.

Programma

14.15 uur Ontvangst met koffie & thee

14.45 uur Het overnameproces

15.30 uur Pauze met koffie & thee

15.50 uur Mededingingsrechtelijke aspecten bij fusies, overnames & joint ventures

16.40 uur Afsluiting & borrel met gelegenheid tot stellen van vragen

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Dinsdag11december
2018
Het event is geweest
Arnhem - Dirkzwager legal & tax 14:15 - 16:40 uur
Voor wie
Dit seminar is bedoeld voor ondernemers en professionals betrokken bij overnames & fusies, zoals managers, bedrijfsjuristen en accountants.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events