De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:00 uur
Maandag 17 mei 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Herhaling: Cybersecurity: van preventie tot crisismanagement
Webinar

Herhaling: Cybersecurity: van preventie tot crisismanagement

Een cyberincident zoals ransomware of een Ddos-aanval kan desastreuze gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. Preventie door bijvoorbeeld technische beveiliging is niet altijd voldoende om een cyberincident te voorkomen.

Het is dan ook cruciaal om weerbaar te zijn en snel en adequaat te kunnen handelen. In korte tijd komt er veel op een organisatie af: wat moet er gebeuren? Is er (ook) sprake van een datalek? Wie moet ik informeren? Wat zijn de gevolgen? Deze en andere vragen zullen aan bod komen in dit gratis webinar.

Weerbaarheid bij Cyberincidenten
Tijdens dit webinar behandelen wij de belangrijkste juridische en praktische aspecten van cyberincidenten en datalekken. Stap voor stap nemen wij u mee in het proces van cybersecurity en incident management. Aan het einde van deze workshop bent u volledig op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom datalekken en cyberincidenten. Er is voldoende gelegenheid om uw vragen via de openbare of privé chat te stellen aan sprekers.

De workshop wordt verzorgd door specialisten Nynke Brouwer en Dafne de Boer. Zij maken deel uit van het Dirkzwager Cybersecurity Team en informeren u vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van privacyrecht, IT-recht en aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Deelname aan dit webinar is geheel kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 16:00 uur
Maandag 17 mei 2021 Webinar Online

Dit webinar is bedoeld voor zowel juristen als niet-juristen die meer willen weten over de juridische aspecten van cybersecurity en cyberweerbaarheid. Dit webinar is eerder gegeven op 27 oktober 2020 en betreft dus een herhaling.

Programma

14:20 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:30 Aanvang webinar
16:00 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 ben ik als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, waar ik een proefschrift voorbereid over cyberverzekeringen. Dit proefschrift zal ik op 7 oktober 2021 in het openbaar verdedigen.

Dafne de Boer

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie IE, IT en Privacyrecht. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het adviseren bij privacyvraagstukken zoals het voorkomen van datalekken, de uitwisseling van persoonsgegevens (binnen en buiten de EER) en het opstellen van een intern- en extern privacybeleid.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events