De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
225 EUR
Tijd
14:00 - 16:30 uur
Dinsdag 9 juni 2020 Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. IT-contracten maken - risico-inventarisatie 2020
Workshop

Workshop IT-contracten maken: risico-inventarisatie

(Deze workshop is uitgesteld) Veel IT-projecten lopen niet zoals van tevoren werd verwacht. Er kan sprake zijn van een overschrijding van het budget of de afgesproken leveringstermijnen.

In verband met corona is deze workshop is uitgesteld naar een nader te bepalen datum, wij houden u op de hoogte over een nieuwe datum.

Of de geleverde software (en/of hardware) voldoet niet aan de overeengekomen specificaties. IT-geschillen kunnen daardoor zeer complex zijn. Deze geschillen kunnen vervolgens leiden tot lange procedures en hoge kosten.

Deze workshop behandelt kernvragen bij het maken van een IT-contract. Een goed contract geeft namelijk antwoord op een aantal kernvragen (wat, wie, wanneer, hoe en kosten) en mitigeert voorzienbare risico’s. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe ziet een doorsnee IT-contract eruit? Waarover moet je nadenken? Hoe krijg je de projectrisico’s in beeld en hoe doe je een risico-impactanalyse?

Specialisten Koen Christianen en Sven Wakker nemen u mee in de wondere wereld van IT-contracten en gaan samen met u aan de slag. Daarbij komen thema’s als Agile, Software as a Service (SaaS) en Cloud aan bod.

Onze specialisten hebben veel praktijkervaring met contracteren, adviseren en procederen op het gebied van IT en technologie. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om uw prangende vragen te stellen.

Komend najaar gaan wij tijdens de opvolgende 2 workshops de volgende thema’s samen met u uitdiepen, noteert u deze data alvast in uw agenda, verdere informatie volgt spoedig:

  • 8 oktober 2020 - IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten (met Mark Jansen)
  • 19 november 2020 - IT-geschillen: welke ontwikkelingen zijn er het afgelopen jaar geweest? (met Ernst-Jan van de Pas)
Tickets Voor dit event
225 EUR
14:00 - 16:30 uur
Dinsdag 9 juni 2020 Dirkzwager legal & tax Arnhem

Deze workshop is bedoeld voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen; juridische voorkennis is dus niet vereist, slechts gezond verstand).

Programma

13:30 uur Ontvangst

14:00 uur Aanvang workshop

15:00 uur Pauze

15:30 uur Vervolg workshop

16:30 uur Vragen en borrel

 

Kosten & annulering

De workshops vormen een drieluik, maar lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname per workshop kost €225,- (ex BTW) per persoon. 

Bij aanmelden kun u betalen via iDEAL, creditcard of betaling op factuur; na ontvangst door ons van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

U kunt tot een week voor aanvang van de desbetreffende workshop kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Annuleert u binnen een week voor aanvang van de desbetreffende workshop, dan wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd. Annuleren kan via uw account in de Mijn omgeving op onze website.

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie

Sprekers

Koen Christianen

Advocaat

Sven Wakker

Advocaat

Ik werk sinds 2018 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. In mijn dagelijkse praktijk ligt mijn focus op het IT- en privacyrecht. Ik adviseer en onderhandel vooral over (internationale) IT-contracten, privacykwesties en datalekken. Daarnaast houd ik mij bezig met het opstellen van uiteenlopende IT-contracten, licentie- en samenwerkingsovereenkomsten, algemene voorwaarden, en privacygerelateerde documentatie zoals verwerkersovereenkomsten en privacy statements. Verder sta ik mijn cliënten bij in procedures over IT, privacy en mediarecht. Mijn cliënten bestaan uit afnemers en leveranciers van IT (van startup tot multinational), ziekenhuizen en zorginstellingen en overheden. Ook geef ik geregeld lezingen en workshops op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events