De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 16:30uur
Woensdag 4 september 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. IT-contracten maken: risico-inventarisatie
Workshop

IT-contracten maken: risico-inventarisatie

Op 4 september 2019 organiseert Dirkzwager een workshop IT-contracten maken: risico-inventarisatie.

Op 4 september, 9 oktober en 13 november 2019 organiseert Dirkzwager voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen) een drietal workshops over IT-contracten. Afgelopen voorjaar (9 april) organiseerden wij een algemeen seminar IT-contracten. Daarbij gingen wij in op IT-contracten maken, IT-contracten uitvoeren en IT-geschillen oplossen. Tijdens dat seminar stonden vooral het aanbrengen van structuur en onze ervaringen als advocaten centraal.

Komend najaar gaan wij tijdens drie workshops de volgende thema’s samen met u uitdiepen:

  • 4 september 2019 - IT contracten maken: risico inventarisatie (met Koen Christianen)
  • 9 oktober 2019 - IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten (met Mark Jansen, klik hier voor informatie & aanmelden voor deze workshop)
  • 13 november 2019 - IT-geschillen: welke ontwikkelingen zijn er het afgelopen jaar geweest? (met Ernst-Jan van de Pas, klik hier voor informatie & aanmelden voor deze workshop)

De bedoeling is om samen aan de slag te gaan, discussie te voeren en de handen uit de mouwen te steken. Wij verwachten dan ook een actieve houding van de deelnemers en de nodige input. Wij bieden u de gelegenheid om uw inzichten met ons en met andere deelnemers te delen. Onder leiding van een gespecialiseerde advocaat proberen wij dan gezamenlijk te komen tot werkbare oplossingen en inzichten.

Inhoud van de workshop van 4 september 2019

IT-contracten maken: risico inventarisatie

Deze workshop begint met een korte samenvatting van wat er op 9 april aan de orde is geweest. Dit om de herinneringen even kort op te frissen of – voor degenen die niet deelnamen – om met dezelfde vertrekpunten deel te nemen aan het programma.

Daarna gaan we aan de slag met de kernvragen en met het uitvoeren van een risico-inventarisatie. Een goed contract geeft namelijk antwoord op een aantal kernvragen (wat + wie + wanneer + hoe + kosten) en voorkomt of beperkt voorzienbare risico’s. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ziet een doorsnee IT-contract er uit? Waar moet je dus over nadenken? Hoe krijg je de projectrisico’s in beeld en hoe doe je een risico impact analyse?

Onder leiding van Koen Christianen gaan we op basis van bruikbare formats samen met u aan de slag met thema’s als Agile softwareontwikkeling en Software as a Service (SaaS). Als u zelf een bepaald thema wilt voorstellen dan kan dat uiteraard ook.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 16:30uur
Woensdag 4 september 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Deze workshop is bedoeld voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen; juridische voorkennis is dus niet vereist, slechts gezond verstand).

Programma

13.30 uur ontvangst met koffie en thee
14.00 uur deel 1 
15.00 uur pauze met koffie en thee
15.35 uur deel 2 
16.30 uur afsluiting en borrel

Kosten & annulering

De workshops vormen een drieluik, maar lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname per workshop kost €200,- (ex BTW) per persoon. 

U ontvangt na aanmelding een factuur; na ontvangst door ons van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Annulering dient per e-mail te geschieden. U kunt tot een week voor aanvang van de desbetreffende workshop kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Annuleert u binnen een week voor aanvang van de desbetreffende workshop, dan wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Koen Christianen

Advocaat

Ik ben sinds 2015 advocaat en werkzaam op de sectie IE/IT. Mijn specialisatie is IT- en privacyrecht. Ik begeleid IT-projecten, houd me veelvuldig bezig met het beoordelen en opstellen van (complexe) IT-contracten, en adviseer cliënten over verschillende privacyrechtelijke kwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers van IT-producten/-diensten.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events