De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 16:30uur
Woensdag 9 oktober 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten
Workshop

IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten

Op 9 oktober 2019 organiseert Dirkzwager een workshop IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten.

Op 4 september, 9 oktober en 13 november 2019 organiseert Dirkzwager voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen) een drietal workshops over IT-contracten. Afgelopen voorjaar (9 april) organiseerden wij een algemeen seminar IT-contracten. Daarbij gingen wij in op IT-contracten maken, IT-contracten uitvoeren en IT-geschillen oplossen. Tijdens dat seminar stonden vooral het aanbrengen van structuur en onze ervaringen als advocaten centraal.

Komend najaar gaan wij tijdens drie workshops de volgende thema’s samen met u uitdiepen:

  • 4 september 2019 - IT contracten maken: risico inventarisatie (met Koen Christianen, klik hier voor informatie & aanmelden voor deze workshop
  • 9 oktober 2019 - IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten (met Mark Jansen)
  • 13 november 2019 - IT-geschillen: welke ontwikkelingen zijn er het afgelopen jaar geweest? (met Ernst-Jan van de Pas, klik hier voor informatie & aanmelden voor deze workshop)

De bedoeling is om samen aan de slag te gaan, discussie te voeren en de handen uit de mouwen te steken. Wij verwachten dan ook een actieve houding van de deelnemers en de nodige input. Wij bieden u de gelegenheid om uw inzichten met ons en met andere deelnemers te delen. Onder leiding van een gespecialiseerde advocaat proberen wij dan gezamenlijk te komen tot werkbare oplossingen en inzichten.

Inhoud van de workshop van 9 oktober 2019

IT-contracten managen: procesverloop en omgaan met incidenten

Een goed contract moet niet in een la verdwijnen. Goed project- en contractmanagement is essentieel bij het uitvoeren van een IT-project, of dit nu gaat om de ontwikkeling van maatwerk (al dan niet via Agile) of het implementeren van standaard software. Incidenten tussen leveranciers en afnemers kunnen echter om allerlei redenen ontstaan. Al is het maar omdat een IT-project doorgaans een inspanning van zowel de leverancier als de afnemer vergt. Hoe ga je om met voortschrijdend inzicht? Hoe voorkom je dat een project op drift raakt door floating specs of anderszins? En hoe zorg je ervoor dat de onderlinge relatie tussen leverancier en afnemer niet onnodig onder spanning komt te staan? Onder leiding van Mark Jansen staan we uitgebreid stil bij onze ervaringen uit de praktijk en zoeken wij samen met u naar praktische oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 16:30uur
Woensdag 9 oktober 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Deze workshop is bedoeld voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen; juridische voorkennis is dus niet vereist, slechts gezond verstand).

Programma

13.30 uur ontvangst met koffie en thee
14.00 uur deel 1 
15.00 uur pauze met koffie en thee
15.35 uur deel 2 
16.30 uur afsluiting en borrel

Kosten & annulering

De workshops vormen een drieluik, maar lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname per workshop kost €200,- (ex BTW) per persoon. 

U ontvangt na aanmelding een factuur; na ontvangst door ons van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Annulering dient per e-mail te geschieden. U kunt tot een week voor aanvang van de desbetreffende workshop kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Annuleert u binnen een week voor aanvang van de desbetreffende workshop, dan wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events