De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
15:00 - 16:45 uur
Dinsdag 27 oktober 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. LIVESTREAM seminar Eerste hulp bij Cyberincidenten
Webinar

Livestream van seminar Eerste Hulp bij Cyberincidenten

Help, ik ben gehackt! Maar wat moet ik nu eigenlijk doen? Heb ik te maken met gijzelsoftware? Is er sprake van een datalek? Wat zijn de risico’s en consequenties? Wie is er verantwoordelijk? En wie moet ik informeren? Wij zullen deze vragen allemaal behandelen in onze gratis workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten.

Bij een DDoS-aanval, ransomwarebesmetting, hack, gijzelsoftware of verlies van data komt er in korte tijd veel op een organisatie af. Snel en adequaat handelen is cruciaal.

In deze workshop (die fysiek plaatsvindt bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent) behandelen wij de belangrijkste juridische en praktische aspecten van cyberincidenten en datalekken. Aan het einde van deze workshop bent u volledig op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom datalekken en cyberincidenten. Wij presenteren daarbij een stappenplan cyberincidenten: van incident tot melding aan toezichthouder en betrokkenen.

Deze workshop is een opvolger van het zeer succesvolle webinar Eerste Hulp bij Datalekken op 7 mei jl. Dat webinar werd door ruim 250 deelnemers bekeken en zeer positief ontvangen. In deze workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten gaan we meer de diepte in en zoomen we naast datalekken ook in op andere varianten van cyberincidenten. Ook voor eerdere deelnemers van het webinar zeer interessant.

De workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten wordt verzorgd door specialisten Nynke Brouwer en Koen Christianen. Zij informeren u vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van privacyrecht, IT-recht en aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Deelname aan deze workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten is geheel kosteloos en kan op 2 manieren:

1. U kunt zich inschrijven voor de livestream van de workshop via de aanmeldbutton op deze pagina.

2. Heeft u meer interesse in deelname aan de fysieke workshop dan kunt u zich hier aanmelden.

Tickets Voor dit event
Gratis
15:00 - 16:45 uur
Dinsdag 27 oktober 2020 Webinar Online

Deze workshop is bedoeld voor zowel juristen als niet-juristen die meer willen weten over cyberincidenten en hoe daarbij te handelen.

Programma

14:50 uur Inloggen met de ontvangen link via Google Chrome voor de livestream

15:00 uur Workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten - deel 1

15:30 uur Pauze

15:45 uur Workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten - deel 2

16:15 uur Einde

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in schade, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Mijn cliënten zijn verzekeraars en verzekeringsmakelaars. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 werk ik aan een proefschrift over dit onderwerp. Ik ben als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Koen Christianen

Advocaat

Ik ben sinds 2015 advocaat en werkzaam op de sectie IE/IT. Mijn specialisatie is IT- en privacyrecht. Ik begeleid IT-projecten, houd me veelvuldig bezig met het beoordelen en opstellen van (complexe) IT-contracten, en adviseer cliënten over verschillende privacyrechtelijke kwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers van IT-producten/-diensten.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events