De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:30uur
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. SEMINAR: Eerste hulp bij Cyberincidenten
Seminar

Eerste Hulp bij Cyberincidenten

Help, ik ben gehackt! Maar wat moet ik nu eigenlijk doen? Heb ik te maken met gijzelsoftware? Is er sprake van een datalek? Wat zijn de risico’s en consequenties? Wie is er verantwoordelijk? En wie moet ik informeren? Wij zullen deze vragen allemaal behandelen in onze gratis workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten.

Bij een DDoS-aanval, ransomwarebesmetting, hack, gijzelsoftware of verlies van data komt er in korte tijd veel op een organisatie af. Snel en adequaat handelen is cruciaal.

In deze fysieke workshop bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent behandelen wij de belangrijkste juridische en praktische aspecten van cyberincidenten en datalekken. Aan het einde van deze workshop bent u volledig op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom datalekken en cyberincidenten. Wij presenteren daarbij een stappenplan cyberincidenten: van incident tot melding aan toezichthouder en betrokkenen.

Deze workshop is een opvolger van het zeer succesvolle webinar Eerste Hulp bij Datalekken op 7 mei jl. Dat webinar werd door ruim 250 deelnemers bekeken en zeer positief ontvangen. In deze workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten gaan we meer de diepte in en zoomen we naast datalekken ook in op andere varianten van cyberincidenten. Ook voor eerdere deelnemers van het webinar zeer interessant.

De workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten wordt verzorgd door specialisten Nynke Brouwer, Koen Christianen en Sven Wakker. Zij informeren u vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van privacyrecht, IT-recht en aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Deelname aan deze workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten is geheel kosteloos en kan op 2 manieren:

1. U kunt zich inschrijven voor de fysieke workshop via de aanmeldbutton op deze pagina.

2. Heeft u meer interesse in deelname via een livestream van de workshop dan kunt u zich hier aanmelden

 

TicketsVoor dit event
Gratis
14:30 - 16:30uur

Deze workshop is bedoeld voor zowel juristen als niet-juristen die meer willen weten over cyberincidenten en hoe daarbij te handelen.

Programma

14:00 uur Ontvangst

14:30 uur Workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten - deel 1

15:00 uur Workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten - deel 2

15:30 uur Pauze

16:30 uur Workshop Eerste Hulp bij Cyberincidenten - deel 3

16:30 uur Borrel

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in schade, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Mijn cliënten zijn verzekeraars en verzekeringsmakelaars. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 werk ik aan een proefschrift over dit onderwerp. Ik ben als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Koen Christianen

Advocaat

Ik ben sinds 2015 advocaat en werkzaam op de sectie IE/IT. Mijn specialisatie is IT- en privacyrecht. Ik begeleid IT-projecten, houd me veelvuldig bezig met het beoordelen en opstellen van (complexe) IT-contracten, en adviseer cliënten over verschillende privacyrechtelijke kwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers van IT-producten/-diensten.

Sven Wakker

Advocaat

Sinds 2018 werk ik als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom (IE), IT-recht & Privacy. Binnen mijn dagelijkse praktijk ligt de focus voornamelijk op het IT-recht. Zowel mijn bachelor als master Recht & ICT heb ik afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn studie heb ik samen met een aantal medestudenten een juridisch adviesbureau opgezet. Daarnaast heb ik mij op meerdere vlakken ingezet voor een studentenorganisatie en rechtswinkel.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events