De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
15:15 - 17:15uur
Donderdag 28 november 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Seminar: Financiering ondernemingen via obligaties of certificaten van aandelen
Seminar

Seminar: Financiering via obligaties of certificaten van aandelen

Dirkzwager organiseert samen met de NPEX-effectenbeurs op 28 november 2019 een seminar over alternatieve financieringsvormen voor mkb-ondernemingen.

Alternatieve financieringsvormen voor mkb-ondernemingen staan de laatste jaren volop in de belangstelling. Door steeds strengere kapitaaleisen is het voor banken minder aantrekkelijk om (risicovollere) financieringen te verstrekken aan (mkb-)ondernemingen. Ondernemingen met een groeiambitie worden in de praktijk vaak geconfronteerd met een bank die deze groeiambitie niet wil of kan financieren.

Voor deze ondernemingen zijn alternatieve financieringsvormen beschikbaar. De keuze voor de juiste alternatieve financieringsvorm is afhankelijk van de wensen en behoeften van de betreffende onderneming. Bij sommige alternatieve financieringsvormen willen en krijgen geldgevers bijvoorbeeld ook zeggenschap. Dit is niet altijd wenselijk. Vormen van alternatieve financiering waarbij financiers juist geen zeggenschap krijgen zijn uitgiftes van (achtergestelde) obligaties of certificaten van aandelen.

Dirkzwager presenteert in samenwerking met de NPEX-effectenbeurs op donderdag 28 november 2019 in Arnhem het seminar 'Financiering via obligaties of certificaten van aandelen’. NPEX exploiteert een handelsplatform waarop middelgrote Nederlandse ondernemingen financiering kunnen realiseren door de uitgifte van obligaties en/of certificaten van aandelen. Particuliere en professionele beleggers kopen deze obligaties en/of certificaten van aandelen en vervolgens zijn deze verhandelbaar op het NPEX platform.

Tijdens dit seminar gaan wij in op de relevante juridische aspecten bij een uitgifte van obligaties. Ook bespreken wij de voorwaarden die gelden voor mkb-ondernemingen om via NPEX obligaties of certificaten van aandelen aan te bieden

TicketsVoor dit event
Gratis
15:15 - 17:15uur
Donderdag 28 november 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
MKB ondernemingen met een groeiambitie

Programma

15:00 uur   Ontvangst

15:15 uur   Seminar

17:15 uur   Vragen & discussie en borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie

Sprekers

Rob van Houts

Advocaat - Senior

In mijn dagelijkse praktijk adviseer ik nationale en internationale banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, financieel dienstverleners en overige financiële ondernemingen van uiteenlopende aard en omvang over de Wft en aanverwante wet- en regelgeving. Neem gerust contact met mij op.

Deline Kruitbosch

Kandidaat-notaris - Associate partner

Ik houd me bezig met advisering op het gebied van ondernemingsrecht aan met name grote en middelgrote ondernemingen ten aanzien van onder andere corporate governance, fusies en overnames, herstructureringen en (grensoverschrijdende) fusies en splitsingen. Neem gerust contact met mij op.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events