Tickets
Gratis
Tijd
09:30 - 11:00 uur
Woensdag 14 juni 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Voorkomen van IT-geschillen binnen Overheden
Webinar

Voorkomen van IT-geschillen binnen Overheden

Uw bedrijfsvoering is erg afhankelijk geworden van de goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen. Het niet goed werken daarvan heeft grote consequenties. Tegelijkertijd is de realiteit dat veel IT-projecten niet lopen zoals van tevoren werd verwacht.

Of er nu sprake is van een overschrijding van het budget of de afgesproken leveringstermijnen, of dat de geleverde software (en/of hardware) niet aan de overeengekomen specificaties voldoet, IT-geschillen kunnen zeer complex zijn en leiden tot lange procedures en hoge kosten. De standaardovereenkomst van IT-leveranciers voldoen in de regel onvoldoende om dergelijke risico’s te adresseren. Wat kunt u doen om IT-geschillen te voorkomen? Waar moet u op letten bij het maken of beoordelen van IT-contracten? En wat moet u doen als er hoe dan ook toch problemen ontstaan?

In dit webinar gaan Mark Jansen en Dafne de Boer vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van het IT-recht in op het voorkomen van IT-geschillen binnen overheden.. Verder krijgt u praktische handvatten om een goed IT-contract te sluiten en belangrijke risico’s te adresseren.

In dit webinar staan we specifiek stil bij aandachtspunten die spelen bij overheden. Denk hierbij niet alleen aan specifieke voorwaarden die in door overheden veel worden gebruikt (de GIBIT, ARBIT en de AWBIT), maar ook specifieke aandachtspunten aan specifieke technische aandachtspunten zoals bijvoorbeeld informatiebeveiliging binnen de overheid op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Tijdens dit event is gelegenheid voor interactie en ruimte voor uw vragen. Ook zullen in het najaar verdiepende sessies georganiseerd worden om specifieke onderwerpen nader met elkaar uit te diepen.

In de eerste helft van het jaar worden drie webinars gegeven over het voorkomen van IT-geschillen, steeds met een ander aandachtsgebied:

Wanneer u niet werkzaam bent in of voor overheden dan zijn de andere webinars wellicht beter geschikt voor u. Klik daarvoor door naar de andere eventpagina’s.

Sector Overheden
Thema's IT Recht

Programma

09:20 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
09:30 Aanvang van het webinar
11:00 Einde van het webinar

 

 

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
09:30 - 11:00 uur
Woensdag 14 juni 2023 Webinar Online

Dit webinar is relevant voor inkopers, (bedrijfs)juristen en bestuurders binnen de overheid.

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Mark Jansen heeft ruim 15 jaar ervaring met IT- en privacyrecht. Hij houdt zich onder meer bezig met de afhandeling van incidenten zoals datalekken. Hij adviseert over IT-contracten en procedeert bij mislukte automatisering en over allerhande privacykwesties. Daarnaast verzorgt Mark veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Dafne de Boer

Advocaat

Dafne is gespecialiseerd op het gebied van IT, privacy en cyber security. Dafne adviseert en ondersteunt overheden en bedrijven bij compliancevraagstukken, over onder meer het interne- en externe privacybeleid, het verwerkingsregister, DPIA's, verwerkersovereenkomsten en internationale gegevensdoorgifte. Ook begeleidt Dafne overheden en bedrijven bij de afhandeling van datalekmeldingen en bij toezichts- en handhavingsacties van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dafne geeft regelmatig webinars en schrijft artikelen in vakbladen en blogartikelen op de website.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events