Tickets
Gratis
Tijd
09:30 - 11:00 uur
Woensdag 7 juni 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Voorkomen van IT-geschillen in het Bedrijfsleven
Webinar

Voorkomen van IT-geschillen in het Bedrijfsleven

Uw bedrijfsvoering is erg afhankelijk geworden van de goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen. Het niet goed werken daarvan heeft grote consequenties. Tegelijkertijd is de realiteit dat veel IT-projecten niet lopen zoals van tevoren werd verwacht.

Of er nu sprake is van een overschrijding van het budget of de afgesproken leveringstermijnen, of dat de geleverde software (en/of hardware) niet aan de overeengekomen specificaties voldoet, IT-geschillen kunnen zeer complex zijn en leiden tot lange procedures en hoge kosten. De standaardovereenkomst van IT-leveranciers voldoen in de regel onvoldoende om dergelijke risico’s te adresseren. Wat kunt u doen om IT-geschillen te voorkomen? Waar moet u op letten bij het maken of beoordelen van IT-contracten? En wat moet u doen als er hoe dan ook toch problemen ontstaan?

 In dit webinar gaan Ernst-Jan van de Pas en Thijmen van Hoorn vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van het IT-recht in op het voorkomen van IT-geschillen in het bedrijfsleven. Verder krijgt u praktische handvatten om een goed IT-contract te sluiten en belangrijke risico’s te adresseren.

In dit webinar staan we specifiek stil bij aandachtspunten die spelen in het bedrijfsleven. Denk hierbij niet alleen aan specifieke voorwaarden die in de het bedrijfsleven veel worden gebruikt (zoals de NLDigital/Nederland ICT-voorwaarden), maar ook specifieke aandachtspunten zoals bijvoorbeeld internationale contracten en overmacht.

Tijdens dit event is gelegenheid voor interactie en ruimte voor uw vragen. Ook zullen in het najaar verdiepende sessies georganiseerd worden om specifieke onderwerpen nader met elkaar uit te diepen.

In 2023 worden drie webinars gegeven over het voorkomen van IT-geschillen, steeds met een ander aandachtsgebied:

Wanneer u niet werkzaam bent in of voor het bedrijfsleven, dan zijn de andere webinars wellicht beter geschikt voor u. Klik daarvoor door naar de andere eventpagina’s.

Programma

09:20 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
09:30 Aanvang van het webinar
11:00 Einde van het webinar

 

 

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
09:30 - 11:00 uur
Woensdag 7 juni 2023 Webinar Online

Dit webinar is relevant voor inkopers, (bedrijfs)juristen en bestuurders in het bedrijfsleven.

Sprekers

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ernst-Jan beschouwt zichzelf als “technology-advocaat” waarbij hij zich toelegt op IT-recht, Innovatie en Intellectueel Eigendomsrecht. Hij werkt onder meer voor ziekenhuizen, VVT-zorginstellingen, overheidsinstellingen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Thijmen van Hoorn

Advocaat

In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met advies-, proces- en contractenwerk omtrent IT en privacy. Dat loopt uiteen van het opstellen van verwerkersovereenkomsten en complexe SaaS-overeenkomsten tot het adviseren en procederen over automatisering en datalekken. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 06 403 700 27 of vanhoorn@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events