De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:00 uur
Dinsdag 6 oktober 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR Bedrijfsgeheimen (Tweede map)
Webinar

WEBINAR: Bedrijfsgeheimen

Deelt u waardevolle knowhow met derden? Kunnen uw werknemers bij klant-, markt- en productgegevens? Werkt u met geheimhoudingsverklaringen? Bedrijfsgeheimen zijn essentieel voor groei, innovatie en concurrentie, maar het is zaak om te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Tijdens dit webinar vertellen we u welke mogelijkheden er zijn voor de bescherming van uw bedrijfsgeheimen.

Ieder bedrijf heeft geheime kennis: klant-, markt- en productgegevens, technische kennis, bedrijfsprocesinformatie, formules, recepten, etc. Het gebruik van dergelijke bedrijfsgeheimen – o.a. door eigen personeel en/of derden – is noodzakelijk voor een voorsprong op de concurrentie en (daarmee) voor het verkrijgen en behouden van een goede marktpositie. Kortom: bedrijfsgeheime knowhow is essentieel voor ondernemingen. Toch is bescherming van deze knowhow via een intellectueel eigendomsrecht niet altijd mogelijk en/of gewenst. Welke andere mogelijkheden resteren dan vanuit het oogpunt van bescherming?

Tijdens dit webinar geven wij praktische tips over de (on)mogelijkheden die de Wet Bescherming bedrijfsgeheimen sinds 2018 biedt, de inhoud van geheimhoudingsverklaringen en-contracten (NDA’s en arbeidsrechtelijke bedingen) en mogelijke (rechts)maatregelen tegen de schending van bedrijfsgeheimen.

Onze specialisten van de secties Arbeidsrecht, Aletha Dera-ten Bokum en Intellectueel Eigendom, Christel Jeunink bespreken met u:

  • Wat is een bedrijfsgeheim c.q. geheime knowhow?
  • Welke feitelijke en juridische mogelijkheden zijn er tot bescherming van bedrijfsgeheimen?
  • Geheimhoudingsverklaringen/contracten met derden (NDA’s): wat moet er geregeld zijn?
  • Hoe kun je bedrijfsgeheimen beschermen in de schriftelijke arbeidsovereenkomst?
  • Wat als er in een arbeidsovereenkomst geen verplichtingen met betrekking tot de bescherming van bedrijfsgegevens zijn opgenomen?

Wij gaan daarnaast in op veel voorkomende risico’s en valkuilen bij bescherming van knowhow en geven tips om ongewenste verspreiding van bedrijfsgeheimen zoveel als mogelijk te voorkomen en te sanctioneren (richting personeel en derden).

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:00 uur
Dinsdag 6 oktober 2020 Webinar Online

Het webinar is bedoeld voor iedere onderneming die haar bedrijfsgeheimen wil beschermen. Het webinar is daarnaast ook bedoeld voor productontwikkelaars, R&D managers, juristen en externe adviseurs van innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link bij Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:00 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Christel Jeunink

Advocaat - Associate partner

Christel Jeunink is sinds 2001 advocaat op het gebied van intellectuele eigendom, reclamerecht en internetrecht. Haar focus ligt op begeleiden van research & development trajecten en het adviseren over samenwerkings- en licentieovereenkomsten. Verder adviseert Christel over het merken-, handelsnaam-, modellen- en auteursrecht. Tevens is zij actief op het gebied van het reclamerecht en begeleid zij domeinnamengeschillen. Christel staat ondernemingen, kennisinstellingen en particulieren bij. Zij adviseert, procedeert en stelt contracten op voor haar cliënten.

Aletha Dera-ten Bokum

Advocaat

Aletha Dera-ten Bokum is sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager, binnen de sectie Arbeidsrecht. Ze verricht werkzaamheden in het algemeen arbeidsrecht, zowel adviserend als procederend. Hierbij houdt zij zich bezig met individuele en collectieve ontslagzaken en vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsongeschiktheid.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events