De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR Copycats op internet - wat kunt u doen?

WebinarCopycats op internet - wat kunt u doen?

Verkoop via internet (e-commerce) is booming. Succes trekt ook namaak en concurrentie aan. Wat kunt u doen wanneer een product, een dienst of een website of webshop op internet wordt nagemaakt of daarbij wordt aangehaakt? Waar ligt de grens tussen inspiratie of namaak? Op welke wijze kunt u oneerlijke concurrentie online bestrijden?

Joost Becker en Jeroen Lubbers, advocaten van de sectie intellectuele eigendom en IT-recht organiseren het webinar ‘Copycats op internet, wat kunt u doen?’ op donderdag 4 juni 2020 om 11.00 uur.

We bespreken met u een aantal recente voorbeelden uit de praktijk van (on)toelaatbaar kopieergedrag. We doen dit aan de hand van recente rechtspraak. Zo weet u in de toekomst beter wanneer het tijd is om in te grijpen, en welke (juridische) stappen u dan kunt zetten.

Joost en Jeroen zijn specialist op het gebied van auteursrecht, handelsnamen, merken, slaafse nabootsing en oneerlijke concurrentie. Op de vormgeving van websites rust in principe een auteursrecht. Onderscheidingstekens die online worden gevoerd door uw bedrijf, zijn handelsnaam- en merkrechtelijk te beschermen. Namaak en nabootsing kunnen bovendien ook onrechtmatig zijn.

Ook bespreken wij de vraag: hoe kunt u kopieergedrag effectief aanpakken? Deze thema’s komen aan de orde tijdens ons webinar.

Programma

10:50 uur Inloggen op webinar via ontvangen link (via de webbrowser Google Chrome)

11:00 uur Aanvang webinar Copycats op internet, wat kunt u doen?

12:00 uur Einde

Locatie

Webinar

Online

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u direct aan te melden. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging.

Donderdag4juni
2020
Online - Webinar 11:00 - 12:00 uur
Voor wie
Dit seminar wordt aangeboden aan alle ondernemers die producten op internet verkopen en daarvoor reclame maken. Deelname is kosteloos.
Opleidingspunten

Aan dit webinar worden geen PO/PE punten toegekend.