De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 15:30uur
Donderdag 18 juni 2020Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR cybersecurity en business continuity in coronatijd
Webinar

Cybersecurity en business continuity in coronatijd

Tijdens de coronacrisis is het nieuwe devies ‘thuiswerken indien mogelijk’. In veel gevallen gaat dat dankzij moderne ICT-voorzieningen verrassend goed. Ook levert het regelmatig leuke, of minder leuke, inkijkjes in de privélevens van medewerkers op.

Tegelijkertijd brengt het dit thuiswerken ook wel kwetsbaarheden aan het licht. De ICT apparatuur van de medewerker thuis die voorheen hooguit incidenteel werd gebruikt om op te werken, behoort nu opeens – en ongevraagd – min of meer tot het applicatielandschap van de onderneming. Uitval van een consumentenaansluiting voor internet leidt opeens tot productiviteitsverlies. En waar beveiliging altijd al zo sterk is als de zwakste schakel, worden er nu met massaal thuiswerken mogelijk opeens wel erg veel (potentieel) zwakke schakels ineens aan uw applicatielandschap toegevoegd.

Hoe gaat u hier als onderneming of instelling mee om? Wat wordt er in dit kader van uw organisatie verwacht? Wat mag u van medewerkers verwachten en waar houdt de controle daarop door u als werkgever op?

Tijdens dit webinar zullen advocaten Nynke Brouwer en Mark Jansen ingaan op deze en aanverwante vragen rondom het thema ‘cybersecurity en business continuity in coronatijd’. Nynke is als advocaat gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Daarnaast verricht zij promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit op het gebied van privaatrecht en cyberverzekeringen. Mark is specialist in alle facetten van ICT en privacy. Samen maken ze bovendien deel uit van het privacyteam van Dirkzwager.

U kunt eventueel vooraf uw vragen inzenden naar Nynke brouwer@dirkzwager.nl en/of Mark m.jansen@dirkzwager.nl. Zij zullen dan hun best doen die te verwerken in de presentatie, uiteraard zonder uw naam hierbij te noemen.

Meld u snel aan! Deelname aan dit webinar is kosteloos. 

TicketsVoor dit event
Gratis
14:30 - 15:30uur
Donderdag 18 juni 2020Webinar Online

Dit webinar is bedoeld voor zowel werkgevers, IT-specialisten, juristen als niet-juristen die meer willen weten over cybersecurity en business continuity.

Programma

14.20 uur inloggen via de ontvangen link 

14:30 uur aanvang webinar

15:30 uur einde

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in schade, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Mijn cliënten zijn verzekeraars en verzekeringsmakelaars. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 werk ik aan een proefschrift over dit onderwerp. Ik ben als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events