De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:00uur
Maandag 15 juni 2020Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Ontwikkelingen in 'ESIC-zaken'
Webinar

Ontwikkelingen in 'ESIC-zaken'

Vergaande gevolgen bij niet voldoen aan informatieverstrekking voor consumentenkrediet

Als gevolg van jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie is de Nederlandse rechtspraak verplicht om ambtshalve te toetsen bij consumentenrechtzaken.

De rechtspraak heeft dit uitgewerkt in het Rapport Ambtshalve Toetsing III. Als gevolg daarvan moet in alle consumentenkredietzaken in de dagvaarding of in het informatieformulier, ingegaan worden op de informatieverstrekking ex artikel 7:60 BW, de kredietwaardigheidstoets ex artikel 4:34 Wft en de Richtlijn Oneerlijke Bedingen.

De gevolgen kunnen vergaand zijn als daar niet of onvoldoende aan wordt voldaan.

Wij maken het u makkelijk en organiseren hierover het webinar Ontwikkelingen in 'ESIC-zaken' op 15 juni 2020 om 14:00 uur, waarin u in een uur tijd bijgepraat wordt over de achtergronden en inhoud van de ambtshalve toetsing en de ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Tijdens het webinar kunt u vragen stellen, mochten er veel vragen binnenkomen, dan kan het zijn dat wij  later op de vragen terugkomen.

Deelname aan dit webinar is kosteloos. Er worden aan dit webinar geen PO/PE punten toegekend.

 

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 15:00uur
Maandag 15 juni 2020Webinar Online

Dit webinar is bedoeld voor consumptief kredietverstrekkers en incassomaatschappijen.

Programma

13:50 uur Inloggen met ontvangen link (Google Chrome)

14:00 uur Aanvang webinar

15:00 uur Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Chantal van den Borne

Advocaat - Partner

Chantal is partner en verantwoordelijk voor het Banking & Finance team. Hiertoe behoren advisering en procedures op het gebied van de zorgplicht, effectenrecht, consumptief krediet, fraudezaken, zakelijke zekerheden, renteswaps en derivaten in het algemeen. Ook verzorgt zij de juridische begeleiding van financieringstransacties (LMA (light) kredietdocumentatie).

Rick Sanders

Advocaat

In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse grote ondernemeringen, mkb'ers, banken, beleggingsondernemingen en andere financiële dienstverleners bij met financieel advies-, proces- en contractwerk. Daarnaast blog ik regelmatig over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van financieel recht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events