De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Dinsdag 16 juni 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Reorganiseren of failleren?
Webinar

WEBINAR: Reorganiseren of failleren?

Door de coronacrisis zien veel ondernemers zich geconfronteerd met teruglopende omzetten en werkvermindering. Hoewel de NOW-regeling ondernemers tegemoet komt in hun loonkosten, blijkt deze financiële steunmaatregel in de praktijk vaak niet voldoende soelaas te bieden. Voor veel ondernemers is een reorganisatie, waarbij personeel wordt ontslagen, onvermijdelijk.

Hoe gaat een reorganisatie in zijn werk en welke regels gelden er? Wanneer moeten de vakbonden bij een reorganisatie worden betrokken? Hoe verhoudt een reorganisatie of een bedrijfssluiting zich tot de NOW-regeling? Ben ik als werkgever een ontslagboete verschuldigd? En moet ik mijn werknemers een transitievergoeding betalen?

In deze onzekere tijden stelt menig ondernemer zich ook de vraag of een faillissementsscenario aan de orde zal komen, of dit scenario misschien zelfs wel wenselijker is dan een reorganisatie. Wanneer komt een faillissementsscenario in zicht en wat zijn de risico’s? Hoe gaat een faillissement in zijn werk? Wat is de positie van werknemers in een faillissement en kan ik als ondernemer een doorstart maken? Loop ik ook privé een risico? Wie raakt er van een faillissement op de hoogte? In welke gevallen is een faillissement wellicht een beter alternatief dan een reorganisatie?

Over deze onderwerpen organiseren advocaten Anique Sauvé en Maartje ter Horst van Dirkzwager legal & tax op dinsdag 16 juni 2020 het actuele webinar 'Reorganiseren of failleren?' Anique Sauvé is senior advocaat arbeidsrecht en specialist op het terrein van reorganisaties. Maartje ter Horst is senior advocaat faillissements- en ondernemingsrecht en tevens werkzaam als curator.

Insteek van het webinar is ondernemers op praktische wijze te informeren over de juridische mogelijkheden en daarmee te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, reorganiseren of failleren.

Meld u nu aan! Deelname is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
10:00 - 11:00 uur
Dinsdag 16 juni 2020 Webinar Online

Ondernemers, Werkgevers, HR-professionals, Finance-professionals

Programma

09:50 uur Inloggen via ontvangen link (Google Chrome)

10:00 uur Aanvang webinar

11:00 uur Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Anique Sauvé

Advocaat - Senior

Anique is specialist op het terrein van het arbeidsrecht en sinds 2009 als advocaat verbonden aan ons kantoor. Daarvoor heeft ze Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, welke studie ze cum laude heeft afgerond. Ze is specialist op het terrein van arbeidsongeschiktheid en alle complexe vraagstukken die daarmee verband houden.

Maartje ter Horst

Advocaat - Senior

Maartje is sinds 2011 advocaat en is werkzaam op de sectie ondernemingsrecht van ons kantoor in Nijmegen. Zij houdt zich voornamelijk bezig met financiering, zekerheden en het insolventierecht en wordt door de rechtbank regelmatig aangesteld als curator in faillissementen.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events