De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:45 uur
Dinsdag 15 december 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA): de oplossing bij dreigende insolventie
Webinar

Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA): de oplossing bij dreigende insolventie

Op 1 januari 2021 treedt de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking. De WHOA maakt het voor ondernemingen in zwaar weer mogelijk om hun schulden te saneren door middel van het aanbieden van een onderhands akkoord.

Verschillende klassen van schuldeisers, maar ook aandeelhouders, kunnen hierdoor aan het akkoord worden gebonden. Ook indien zij niet met het akkoord hebben ingestemd.

Maartje ter Horst en Steven Effting behandelen tijdens dit webinar de hoofdlijnen van de WHOA. Hoe verloopt een WHOA-traject? Wie kan dit initiëren en wie zijn erbij betrokken? Hoe ziet de inhoud van het akkoord eruit? Wat is het verschil met huidige akkoord- en insolventieprocedures? Hoe werkt de klassenindeling en hoe verloopt de stemming? Wanneer wordt een WHOA-(homologatie)verzoek geweigerd? Welke maatregelen kunnen er worden getroffen? Voor welke situaties is een WHOA-traject geschikt?

Er is volop gelegenheid vragen te stellen via de chat.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:45 uur
Dinsdag 15 december 2020 Webinar Online

Dit webinar is relevant voor alle ondernemers, maar daarnaast ook voor Finance professionals, accountants en professionals bij banken.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link op Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Vragen
15:45 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Maartje ter Horst

Advocaat - Senior

Maartje is sinds 2011 advocaat en is werkzaam op de sectie ondernemingsrecht van ons kantoor in Nijmegen. Zij houdt zich voornamelijk bezig met financiering, zekerheden en het insolventierecht en wordt door de rechtbank regelmatig aangesteld als curator in faillissementen.

Steven Effting

Advocaat

Steven Effting is specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventies. Hij is in 2015 beëdigd tot advocaat en sindsdien verbonden aan de sectie ondernemingsrecht van ons kantoor in Nijmegen.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events