De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 16:30uur
Donderdag 28 mei 2020Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Workshop Intellectuele Eigendom voor ondernemers - Bestrijding van inbreuken en namaak
Workshop

Workshop Intellectuele Eigendom - Bestrijding van inbreuken en namaak

(Deze workshop is verplaats als webinar naar 4 juni a.s.) Dirkzwager organiseert de workshop IE-recht voor ondernemers met of zonder juridische achtergrond: Bestrijding van inbreuken en namaak.

In verband met corona is deze workshop verplaatst als webinar naar 4 juni a.s.

Bedrijven, instellingen en andere ondernemers komen dagelijks in aanraking met IE-rechten, zoals auteursrechten, merken- en handelsnaamrechten, octrooirechten, modelrechten en aanverwante rechten zoals bedrijfsgeheimen. In de praktijk merken wij dat deze rechten vaak onbekend terrein zijn. Maar IE-rechten spelen een essentiële rol in de dagelijkse bedrijfsvoering en vormen vaak het kapitaal van een onderneming of instelling. Indien het ontwikkelen van producten of technologieën uw core business is, zal de bescherming en exploitatie van IE-rechten een belangrijkste onderdeel van uw onderneming zijn. Maar ook bij de vormgeving, branding en de (online) presentatie en verkoop van uw producten en diensten, spelen IE-rechten een essentiële rol. Het is van belang dat ondernemingen en instellingen hiervan op de hoogte zijn en adequate maatregelen treffen om de IE-rechten ten aanzien van hun producten en diensten te beschermen en te exploiteren.

In drie workshops diepen wij samen met u de volgende thema’s uit:

Aan de hand van standaard contractsbepalingen, of een casus, belichten wij de verschillende fases in de bescherming en exploitatie van IE-rechten: van de ontwikkeling van een product of dienst, naar de exploitatie daarvan, en de handhaving tegen inbreuken. De presentaties, en door ons opgestelde voorbeeldbepalingen, zijn achteraf beschikbaar via onze website.

De workshops zijn ook bedoeld om inzichten te delen en daarover te discussiëren. Er bestaat dus de mogelijkheid om vooraf vragen toe te zenden aan ons, waarvan wij een selectie zullen bespreken tijdens de workshops.

Webinar 4 juni 2020 (11.00 uur) - Copycats's op internet - wat te doen? (Bestrijding van inbreuken en namaak )

In deze workshop staat de bestrijding van inbreuken en de bescherming tegen namaak centraal. Oftewel, hoe kunt u IE-rechten handhaven in de praktijk tegenover anderen? Is het mogelijk om copy cats en kopieergedrag aan te pakken? Wanneer ‘lijkt’ een product of dienst ‘teveel’?

Hierdoor rijst de vraag: waar heeft u recht op bij inbreuk? En wat kunt u (of moet (!) u volgens de jurisprudentie) doen om uw concurrent te stoppen? Er is sneller sprake van inbreuk op IE-rechten en slaafse nabootsing dan u denkt.

Aan de hand van veel voorbeelden uit de rechtspraak en onze eigen praktijk (met illustraties) bespreken wij de mogelijkheden om tegen inbreuken op te treden. Wij geven u tijdens de workshop ook concrete tips die u kunt gebruiken om zo uw producten beter te beschermen. Wij bespreken de eisen waaraan een goede sommatiebrief moet voldoen. En wij gaan in op de vorderingen die mogelijk zijn in juridische procedures, waaronder een verbod in kort geding (met dwangsom), schadevergoeding en de volledige proceskostenregeling die geldt voor IE-zaken.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 16:30uur
Donderdag 28 mei 2020Dirkzwager legal & tax Arnhem
Ondernemers met of zonder juridische achtergrond.

Programma

10:50 uur Inloggen op webinar via ontvangen link (via de webbrowser Google Chrome)

11:00 uur Aanvang webinar Copycats op internet, wat kunt u doen?

12:00 uur Einde

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Jeroen Lubbers

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Ik procedeer en adviseer veel op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht en handelsnaamrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events