De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 17:00 uur
Dinsdag 10 maart 2020 Het Posttheater Arnhem
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Workshopreeks (Internationaal) contracteren voor professionals deel III
Workshop

Workshops (Internationaal) contracteren voor professionals deel III

Commerciële contracten zijn de kern van elke onderneming. Zijn bij uw organisatie alle afspraken in een schriftelijke contract terecht gekomen?

Het sluiten van deals of de inkoop van grondstoffen wordt vaak door commerciële in- en verkoopmedewerkers gerealiseerd. Als de deal rond is moet er ‘nog iets op papier worden gezet’ al dan niet met behulp van een interne of externe jurist. Na het tekenen van het contract verdwijnt het contract in een archief en gaat men over tot de orde van de dag. Hoe is dit in uw organisatie geregeld?

Dirkzwager organiseert een reeks workshops (Internationaal) Contracteren voor professionals. Onze specialist Cindy Snelders-van de Kamp neemt u graag mee in de praktijk van het (internationaal) commercieel contractenrecht en de praktische aandachtspunten en potentiële valkuilen die hierbij komen kijken.

In de succesvolle workshopreeks wijken we uit naar het Posttheater waar meer ruimte is. Het Posttheater ligt naast het pand van Dirkzwager. Zo zijn er voor de workshop op 10 maart en 31 maart a.s. nog plaatsen vrij. Deelname is kosteloos.

In vier workshops komen de volgende thema’s aan bod: 

 • 21 januari 2020 deel I - Totstandkoming & precontractuele fase
  In deze workshop gaan we dieper in op de juridische aspecten bij de totstandkoming van een overeenkomst. De ene keer komt de overeenkomst tot stand door een telefoongesprek of e-mailbericht en een andere keer vergt het maanden onderhandeling. Waar moet u op letten? Wanneer gelden gemaakte afspraken? En, in internationaal verband, naar welk recht? Is het mogelijk de onderhandelingen nog af te breken? Is het verstandig een ‘LOI’ (Letter of Intent) of een ‘MOU’ (Memorandum Of Understanding) overeen te komen? En waarom (niet)? Al deze vragen komen aan bod komen en worden uitgewerkt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak.
 • 19 februari 2020 deel II - Tekortkoming & aansprakelijkheid
  In deel II gaan we in op de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst en de aansprakelijkheid hiervoor. B2B contracten zijn aan weinig dwingende regels gebonden en kunnen door partijen naar eigen inzicht worden ingericht. U kunt zelf veel invloed uitoefenen op de vraag of uw onderneming tekort schiet in een overeenkomst en of uw onderneming hiervoor aansprakelijkheid aanvaardt. Naast juridische grenzen aan de vrijheid het contract naar eigen inzicht in te richten, zijn er ook commerciële grenzen. Uw wederpartij zal niet snel accepteren dat u geen verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van de door u geleverde producten of diensten. Na deze dag beschikt u over een ‘toolbox’ om uw onderneming te beschermen tegen oncontroleerbare risico’s.
 • 10 maart 2020 deel III - Onderhandelen 
  In deze bijeenkomst trainen wij onze vaardigheden en richten we ons op de zogenaamde ‘soft skills’ die bij het onderhandelingsproces komen kijken, in plaats van op de juridische inhoud. We trainen de vaardigheden aan de hand van de methodiek van het ‘Harvard Onderhandelen’. Dit model maakt duidelijk dat in onderhandelingen niet moet worden gestreefd naar een acceptabel compromis, maar naar een ‘win-win situatie’. We bekijken deze keer de onderhandeling vanuit een ander perspectief.
 • 31 maart 2020 deel IV - Draften
  In het laatste deel van deze reeks besteden we aandacht aan het daadwerkelijk opstellen van het contract. Hoe belangrijk zijn definities in een contract? En hebben de ‘overwegingen’ (whereas) eigenlijk een juridische betekenis? We bediscussiëren de zin en onzin van standaard ‘boilerplate clausules’ in Engelstalige contracten zoals de ‘entire agreement’ of ‘severability clause’. Ook onderzoeken we gezamenlijk of het beter is dat er voor gewone rechtspraak wordt gekozen of arbitrage de voorkeur geniet.


De Orde van Advocaten kent per workshop 2 PO-punten toe. Woont u de hele reeks bij, dan heeft u 8 PO-punten, waarvan 6 juridisch. Deelname aan deze workshops is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 17:00 uur
Dinsdag 10 maart 2020 Het Posttheater Arnhem
Bedrijfsjuristen, legal counsels, ondernemers en iedere commerciële man of vrouw die feitelijk de B2B handels- en samenwerkingscontracten maakt.

Programma

14:00 uur Ontvangst

14:30 uur Aanvang workshop

15:30 uur Pauze

16:00 uur Voortzetting workshop

17:00 uur Borrel

Locatie

Het Posttheater
Rosendaalsestraat 27
6824 CA Arnhem

Sprekers

Cindy Snelders-van de Kamp

Advocaat - Senior

Cindy is sinds 2008 advocaat en werkzaam in de (internationale) commerciële contractenpraktijk binnen onze sectie Ondernemingsrecht. Zij adviseert en procedeert over onder andere in- en verkoopovereenkomsten, distributie- en samenwerkingsovereenkomsten. Cindy heeft niet alleen oog voor de juridische aspecten maar ook voor de commerciële belangen die spelen binnen uw organisatie.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events