Zoeken
 1. Home
 2. Events
 3. Workshopreeks (Internationaal) contracteren voor professionals deel III

WorkshopWorkshops (Internationaal) contracteren voor professionals deel III

Commerciële contracten zijn de kern van elke onderneming. Zijn bij uw organisatie alle afspraken in een schriftelijke contract terecht gekomen?

Het sluiten van deals of de inkoop van grondstoffen wordt vaak door commerciële in- en verkoopmedewerkers gerealiseerd. Als de deal rond is moet er ‘nog iets op papier worden gezet’ al dan niet met behulp van een interne of externe jurist. Na het tekenen van het contract verdwijnt het contract in een archief en gaat men over tot de orde van de dag. Hoe is dit in uw organisatie geregeld?

Dirkzwager organiseert een reeks workshops (Internationaal) Contracteren voor professionals. Onze specialist Cindy Snelders-van de Kamp neemt u graag mee in de praktijk van het (internationaal) commercieel contractenrecht en de praktische aandachtspunten en potentiële valkuilen die hierbij komen kijken.

De workshops zijn als reeks maar ook los van elkaar te volgen. Deelname is kosteloos.

In vier workshops komen de volgende thema’s aan bod: 

 • 21 januari 2020 deel I - Totstandkoming & precontractuele fase
  In deze workshop gaan we dieper in op de juridische aspecten bij de totstandkoming van een overeenkomst. De ene keer komt de overeenkomst tot stand door een telefoongesprek of e-mailbericht en een andere keer vergt het maanden onderhandeling. Waar moet u op letten? Wanneer gelden gemaakte afspraken? En, in internationaal verband, naar welk recht? Is het mogelijk de onderhandelingen nog af te breken? Is het verstandig een ‘LOI’ (Letter of Intent) of een ‘MOU’ (Memorandum Of Understanding) overeen te komen? En waarom (niet)? Al deze vragen komen aan bod komen en worden uitgewerkt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak.
 • 19 februari 2020 deel II - Tekortkoming & aansprakelijkheid
  In deel II gaan we in op de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst en de aansprakelijkheid hiervoor. B2B contracten zijn aan weinig dwingende regels gebonden en kunnen door partijen naar eigen inzicht worden ingericht. U kunt zelf veel invloed uitoefenen op de vraag of uw onderneming tekort schiet in een overeenkomst en of uw onderneming hiervoor aansprakelijkheid aanvaardt. Naast juridische grenzen aan de vrijheid het contract naar eigen inzicht in te richten, zijn er ook commerciële grenzen. Uw wederpartij zal niet snel accepteren dat u geen verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van de door u geleverde producten of diensten. Na deze dag beschikt u over een ‘toolbox’ om uw onderneming te beschermen tegen oncontroleerbare risico’s.
 • 10 maart 2020 deel III - Onderhandelen 
  In deze bijeenkomst trainen wij onze vaardigheden en richten we ons op de zogenaamde ‘soft skills’ die bij het onderhandelingsproces komen kijken, in plaats van op de juridische inhoud. We trainen de vaardigheden aan de hand van de methodiek van het ‘Harvard Onderhandelen’. Dit model maakt duidelijk dat in onderhandelingen niet moet worden gestreefd naar een acceptabel compromis, maar naar een ‘win-win situatie’. We bekijken deze keer de onderhandeling vanuit een ander perspectief.
 • 31 maart 2020 deel IV - Draften
  In het laatste deel van deze reeks besteden we aandacht aan het daadwerkelijk opstellen van het contract. Hoe belangrijk zijn definities in een contract? En hebben de ‘overwegingen’ (whereas) eigenlijk een juridische betekenis? We bediscussiëren de zin en onzin van standaard ‘boilerplate clausules’ in Engelstalige contracten zoals de ‘entire agreement’ of ‘severability clause’. Ook onderzoeken we gezamenlijk of het beter is dat er voor gewone rechtspraak wordt gekozen of arbitrage de voorkeur geniet.


De Orde van Advocaten kent per workshop 2 PO-punten toe. Woont u de hele reeks bij, dan heeft u 8 PO-punten, waarvan 6 juridisch. Deelname aan deze workshops is kosteloos.

Programma

14:00 uur Ontvangst

14:30 uur Aanvang workshop

15:30 uur Pauze

16:00 uur Voortzetting workshop

17:00 uur Borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u direct aan te melden. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging.

Dinsdag10maart
2020
Arnhem - Dirkzwager legal & tax 14:30 - 17:00 uur
Voor wie
Bedrijfsjuristen, legal counsels, ondernemers en iedere commerciële man of vrouw die feitelijk de B2B handels- en samenwerkingscontracten maakt.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.