Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 23 maart 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg en Recht lezing: Financiële problemen - aandachtspunten bij externe financiering
Webinar

Zorg en Recht lezing: Financiële problemen -aandachtspunten bij externe financiering

Veel zorginstellingen verkeren momenteel in financieel uitdagende tijden als gevolg van hogere energie- en personeelskosten, hogere huur- en inkoopprijzen en tegenvallende omzetten. Dit kan ook gevolgen hebben voor de bancaire financieringen. De Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) geeft aan dat zo’n 40% van de ziekenhuizen door zijn bankconvenanten dreigt te zakken of in acute liquiditeitsproblemen komt te verkeren.

In deze lezing gaan we in op de belangrijkste afspraken (bankconvenanten) en wat je als zorginstelling kan verwachten als je (mogelijk) niet meer kan voldoen aan deze bankconvenanten. Daarnaast zetten we op een rij welke andere mogelijkheden er zijn om kapitaal aan te trekken en/of te herstructureren en wat voor financieringsvormen daar vaak bij gehanteerd worden door financiers. 

Ook gaan we in op de zorgplicht die banken ten opzichte van kredietnemers in acht moeten nemen. En tot slot zullen we ingaan op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA), een nieuw instrument om schulden te saneren en herstructureren.

Als u vragen heeft of een interessante casus die u tijdens het seminar wil bespreken, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij verzoeken u die, waar mogelijk, al vooraf aan ons te sturen via borne@dirkzwager.nl

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Dit eerste kwartaal staan de volgende lezingen op het programma:

Dinsdag 14 februari | Actualiteiten sociaal domein

Dinsdag 14 maart | Flexibele schil, PNIL en regionalisering arbeidsmarktproblematiek

Donderdag 23 maart | Financiële problemen - aandachtspunten bij externe financiering

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang van het webinar
15:30 Einde van het webinar

 

 

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 23 maart 2023 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar is geschikt voor bestuurders, (financiële) professionals en juristen in de zorg.

Sprekers

Chantal van den Borne

Advocaat - Partner

Chantal is partner en verantwoordelijk voor het Banking & Finance team. Hiertoe behoren advisering en procedures op het gebied van de zorgplicht, effectenrecht, consumptief krediet, fraudezaken, zakelijke zekerheden, renteswaps en derivaten in het algemeen. Ook verzorgt zij de juridische begeleiding van financieringstransacties (LMA (light) kredietdocumentatie).

Sanne Hebbink - Swinkels

Advocaat - Senior

Sanne is advocaat en specialist op het gebied van het ondernemingsrecht, financiering en zekerheden.  Sanne is gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke en goederenrechtelijke vraagstukken en begeleidt banken, (PE) fondsen en ondernemingen bij financieringstransacties (o.a. syndicated- en clubfaciliteiten, LMA(-light)-documentatie) en herstructureringen. Sanne is tevens betrokken bij het afgeven van legal opinions.  Sanne houdt zich bezig met verscheidene typen financieringstransacties, waaronder zorg-, vastgoed-, acquisitie en projectfinancieringen. De focus ligt daarbij op de financiering van (duurzame) energieprojecten. Zowel ontwikkelaars als financiers worden door Sanne bijgestaan. De Legal 500 vermeldt Sanne als "Rising Star" en schrijft over haar "Sanne Swinkels can work independently and is flexible, but also has very good knowledge and is able to explain difficult clauses and contracts" en "Sanne Swinkels is a quick and bright corporate lawyer." Sanne is sinds 2021 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager. Hiervoor was Sanne als advocaat werkzaam binnen het Banking & Finance team van een internationaal kantoor gevestigd in Amsterdam.

Steven Effting

Advocaat - Senior

Steven Effting is advocaat en curator en specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventies.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events