De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:15 - 17:00uur
Donderdag 21 november 2019Stadsschouwburg - Theatercafé Nijmegen
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht: Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2019
Lezing

Zorg & Recht: Actualiteiten medische aansprakelijkheid

Op donderdag 21 november 2019 vindt een Dirkzwager-lezing plaats in de reeks Zorg & Recht met als onderwerp Actualiteiten medische aansprakelijkheid.

Ook dit jaar zal Koen Mous samen met Marloes Hulshof tijdens een interactieve bijeenkomst de ontwikkelingen op het gebied van de medische aansprakelijkheid bespreken. Zij gaan in op de actuele jurisprudentie en zij zullen ook aandacht besteden aan ontwikkelingen in wet- en regelgeving en andere praktische onderwerpen die van belang zijn voor de behandeling van medische aansprakelijkheidszaken.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:15 - 17:00uur
Donderdag 21 november 2019Stadsschouwburg - Theatercafé Nijmegen
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docenten en aan de (overige) advocaten van de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager.

Kosten

De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,- (ex BTW) per bijeenkomst. Heeft u deze uitnodiging als relatie van Dirkzwager per e-mail van ons ontvangen? In dat geval is deelname aan de Zorg & Rechtlezingen voor u als relatie van Dirkzwager kosteloos. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomst dan verzoeken wij hen om via marketing@dirkzwager.nl contact met ons op te nemen alvorens tot aanmelding over te gaan. 

Opleidingspunten

De lezingenreeks maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Sprekers

Koen Mous

Advocaat - Partner

Koen Mous is sinds 2003 advocaat op de sectie Gezondheidszorg op ons kantoor in Nijmegen. Hij heeft zich gespecialiseerd in juridische dienstverlening op het gebied van de gezondheidszorg en geeft regelmatig cursussen over juridische onderwerpen die spelen in de gezondheidszorg.

Marloes Hulshof

Advocaat

Marloes Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich de laatste tijd veelvuldig mee bezig houdt.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events