Zoeken
  1. Zorg & Recht: Actualiteiten medische aansprakelijkheid
Het event heeft al plaatsgevonden op 6 november 2018

LezingZorg & Recht: Actualiteiten medische aansprakelijkheid

Op dinsdag 6 november vindt een Dirkzwager-lezing plaats in de reeks Zorg & Recht met als onderwerp Actualiteiten medische aansprakelijkheid.

Net als ieder jaar zal Koen Mous, dit keer samen met Stefan Donkelaar en Marloes Hulshof, de ontwikkelingen op het gebied van medische aansprakelijkheid bespreken. Uiteraard zal tijdens de lezing aandacht zijn voor actuele jurisprudentie. Alle interessante uitspraken op het gebied van het medisch aansprakelijkheidsrecht van het afgelopen jaar worden behandeld.

Daarnaast staan de sprekers stil bij veranderingen in de wetgeving. Zo zal op 1 januari 2019 de Wet vergoeding affectieschade in werking treden. Deze wet geeft naasten van patiënten die door een medische fout zijn overleden of ernstig of blijvend letsel hebben opgelopen, het recht op vergoeding van affectieschade (een vorm van smartengeld). De sprekers leggen uit wat deze wetswijziging concreet voor zorgaanbieders en medische aansprakelijkheidsverzekeraars betekent.

Verder wordt dit jaar voor het eerst stilgestaan bij klachten en claims over de wijze waarop zorgaanbieders omgaan met de privacy en bescherming van persoonsgegevens van patiënten. Sinds de Algemene verordening gegevensbescherming op 25 mei 2018 van toepassing is geworden, krijgen zorgaanbieders steeds vaker met dit soort klachten en claims te maken. Maar wanneer is een klacht of claim terecht? En wat is dan precies de schade die een patiënt heeft geleden? En in welk bedrag kan deze schade worden uitgedrukt? Over deze onderwerpen bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid en discussie. Reden temeer om ‘privacy claims’ als actueel onderwerp aan deze lezing toe te voegen.

Heeft u vragen over de actuele ontwikkelingen in het medisch aansprakelijkheidsrecht? Wij zullen u ruimschoots de gelegenheid bieden om ze tijdens de lezing te stellen. Indien u onderwerpen uit de praktijk kent die volgens u het bespreken waard zijn, dan kunt u suggesties sturen naar mous@dirkzwager.nl.

Programma

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docent en aan de (overige) advocaten van de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager.

Kosten

De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,- (ex BTW). Heeft u deze uitnodiging echter persoonlijk van ons per e-mail ontvangen? In dat geval is deelname aan de door ons verzorgde lezing kosteloos. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomst dan verzoeken wij hen om via marketing@dirkzwager.nl contact met ons op te nemen alvorens tot aanmelding over te gaan. 

Opleidingspunten

De lezingenreeks maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Locatie

Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d
6511 NC Nijmegen

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Dinsdag6november
2018
Het event is geweest
Nijmegen - Concertgebouw De Vereeniging 14:00 - 17:00 uur
Voor wie
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders en medische aansprakelijkheidsverzekeraars.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events