Zoeken
  1. Zorg & Recht: Fricties in de verhouding zorgaanbieder - zorgverzekeraar
Het event heeft al plaatsgevonden op 18 april 2019

LezingZorg & Recht: Fricties in de verhouding zorgaanbieder - zorgverzekeraar

Op donderdag 18 april 2019 vindt een Dirkzwager-lezing plaats in de reeks Zorg & Recht met als onderwerp Fricties in de verhouding zorgaanbieder - zorgverzekeraar.

De dynamische rechtsverhouding tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars blijft regelmatig aanleiding geven tot fricties en (juridische) conflicten. Koen Mous, Stefan Donkelaar en Pascalle Boerrigter bespreken aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk en uit de jurisprudentie de belangrijkste onderwerpen die relevant zijn in de verhouding van zorgaanbieders tot de zorgverzekeraars: zorginkoopprocedures, contracteerplicht, contractvoorwaarden, plafond­overschrijdingen, materiële controles, het machtigingsvereiste, het cessieverbod en artikel 13 van de Zorgverzekeringswet.

Al deze onderwerpen zullen zowel vanuit het perspectief van de gecontracteerde zorgaanbieder als van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder worden besproken. De Zorgverzekeringswet zal tijdens deze bijeenkomst centraal staan.

Programma

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens de borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers en aan de overige advocaten van de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager.

Kosten

De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,- (ex BTW) per bijeenkomst. Heeft u deze uitnodiging als relatie van Dirkzwager per e-mail van ons ontvangen? In dat geval is deelname aan de Zorg & Rechtlezingen voor u als relatie van Dirkzwager kosteloos. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomst dan verzoeken wij hen om via marketing@dirkzwager.nl contact met ons op te nemen alvorens tot aanmelding over te gaan. 

Opleidingspunten

De lezingenreeks maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Aanmelden

Dit event heeft al plaatsgevonden. Bekijk het eventoverzicht voor alle komende events.

Bekijk alle events
Donderdag18april
2019
Het event is geweest
Nijmegen - Stadsschouwburg - Theatercafé 14:00 - 17:00 uur
Voor wie
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events