Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 18 januari 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2021
Webinar

Zorg & Recht Lezing: Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2021

Als een patiënt een schadevergoeding wil ontvangen omdat hij van mening is dat hij schade heeft geleden door een fout in een medische behandeling, dan kan hij zijn arts of de zorginstelling hiervoor aansprakelijk stellen.

Ook dit jaar bespreken Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof en Koen Mous tijdens de Zorg & Recht Lezing de ontwikkelingen op het gebied van de medische aansprakelijkheid.

Zij nemen de actuele jurisprudentie in het afgelopen jaar met u door (grofweg november 2020 tot en met november 2021). Bovendien besteden zij aandacht aan ontwikkelingen in wet- en regelgeving en andere praktische onderwerpen die van belang zijn voor de behandeling van medische aansprakelijkheidszaken.

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

Programma

13:50 inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 18 januari 2022 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Sprekers

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Haar cliënten zijn (middel)grote zorgaanbieders, medische aansprakelijkheidsverzekeraars, individuele zorgverleners, brancheorganisaties in de zorg en overheidsorganen (o.a. gemeenten, GGD’en en regionale samenwerkingsverbanden). Marloes heeft zich binnen het gezondheidsrecht specifiek gespecialiseerd in (onder meer) het patiëntenrecht, de klacht- en kwaliteitswetgeving, de gedwongen zorgwetgeving en het privacyrecht. Ook heeft zij veel kennis op het gebied van het sociaal domein. Marloes maakt bovendien deel uit van het privacyteam en cybersecurity team van Dirkzwager, waarin zij haar kennis op het gebied van het gezondheidsrecht combineert met haar kennis op het gebied van privacy en cybersecurity. De dagelijkse werkzaamheden van Marloes als advocaat zijn divers: zij voert een gecombineerde proces- en adviespraktijk. Zo staat zij zorgverleners bij in tuchtzaken, verleent ze rechtsbijstand aan zorgaanbieders in medische aansprakelijkheidsprocedures en staat ze zorgaanbieders bij in vertegenwoordigings- of zorgbeëindigingsprocedures en procedures omtrent AVG-verzoeken. Haar adviespraktijk varieert van het beantwoorden van vragen op het gebied van het (voldoen aan) de privacywet- en regelgeving, tot het opstellen van algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten voor zorgaanbieders. Naast haar werk als advocaat treedt Marloes verder regelmatig op als docent gezondheidsrecht bij diverse onderwijsorganisaties.

Koen Mous

Advocaat - Partner

Koen Mous is sinds 2003 advocaat op de sectie Gezondheidszorg op ons kantoor in Nijmegen. Hij heeft zich gespecialiseerd in juridische dienstverlening op het gebied van de gezondheidszorg en geeft regelmatig cursussen over juridische onderwerpen die spelen in de gezondheidszorg.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events