De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 9 december 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2021
Webinar

Zorg & Recht Lezing: Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2021

Als een patiënt een schadevergoeding wil ontvangen omdat hij van mening is dat hij schade heeft geleden door een fout in een medische behandeling, dan kan hij zijn arts of de zorginstelling hiervoor aansprakelijk stellen.

Ook dit jaar bespreken Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof en Koen Mous tijdens de Zorg & Recht Lezing de ontwikkelingen op het gebied van de medische aansprakelijkheid.

Zij nemen de actuele jurisprudentie in het afgelopen jaar met u door (grofweg november 2020 tot en met november 2021). Bovendien besteden zij aandacht aan ontwikkelingen in wet- en regelgeving en andere praktische onderwerpen die van belang zijn voor de behandeling van medische aansprakelijkheidszaken.

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 9 december 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

13:50 inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich veelvuldig mee bezig houdt.

Koen Mous

Advocaat - Partner

Koen Mous is sinds 2003 advocaat op de sectie Gezondheidszorg op ons kantoor in Nijmegen. Hij heeft zich gespecialiseerd in juridische dienstverlening op het gebied van de gezondheidszorg en geeft regelmatig cursussen over juridische onderwerpen die spelen in de gezondheidszorg.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events