De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Maandag 12 april 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Bent u klaar voor Medical Devices Regulation (MDR)?
Webinar

Zorg en Recht Lezing: Bent u klaar voor de Medical Devices Regulation (MDR)?

Van uitstel komt geen afstel: op 26 mei 2021 moeten alle medische hulpmiddelen die in Europa op de markt komen aan de Europese Medical Devices Regulation voldoen. Dat geldt ook voor hulpmiddelen die al langer op de markt zijn. Dit betekent dat er strengere regels gaan gelden voor de veiligheid en traceerbaarheid van medische hulpmiddelen.

Met een jaar vertraging als gevolg van de coronacrisis treedt op 26 mei 2021 de MDR (Medical Devices Regulation) in werking, gevolgd door de IVDR (In Vitro Diagnostics Regulation) op 26 mei 2022. Dat betekent dat zorginstellingen, fabrikanten van medische hulpmiddelen en andere marktdeelnemers nog slechts enkele maanden hebben om zich goed voor te bereiden op de MDR.

Gelet op de vele vragen die tijdens het eerste webinar MDR (8 oktober 2020) zijn gesteld, verzorgen de sprekers Ernst-Jan van de Pas (MedTech), Rosanne Kuiper (Gezondheidsrecht) en Arno Stoffelsma (IT) wederom een webinar over de belangrijkste veranderingen die de nieuwe Europese regelgeving meebrengt. Alhoewel de belangrijkste verplichtingen nogmaals aan bod komen, wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de input die tijdens het eerste webinar door deelnemers is gegeven.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op:

  • De belangrijkste verplichtingen voor fabrikanten, gemachtigden, importeurs en distributeurs
  • Eisen die gesteld worden aan software (zoals eHealth apps en ‘smart’ devices)
  • Overgangsregeling: blijven bestaande certificaten geldig?

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

 

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Maandag 12 april 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders. 

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Rosanne Kuiper

Advocaat

Rosanne Kuiper is sinds januari 2020 werkzaam als advocaat op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Ze houdt zich met name bezig met ondernemingsrechtelijke vraagstukken binnen de gezondheidszorg.

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ik beschouw mezelf als “technology-advocaat” waarbij ik mij toeleg op IT-recht, Intellectueel Eigendomsrecht en bescherming van kostbare data en kennis. Ik werk onder meer voor kennisinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstelligen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Arno Stoffelsma

Juridisch medewerker - Senior

Arno Stoffelsma is na het – cum laude – voltooien van zijn Bachelor rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in dienst getreden op de afdeling IE/IT van Dirkzwager. In 2018 heeft hij, ook cum laude, zijn Master rechtsgeleerdheid afgerond. De intellectuele eigendom praktijk biedt een mooie combinatie tussen de wereld van de kunsten en de juridische wereld.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events