De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 18 mei 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: MSB's: de stand van zaken
Webinar

Zorg & Recht Lezing: MSB's: de stand van zaken

De stand van zaken bij MSB's (Medisch Specialistisch Bedrijf), tijd om een balans op te maken.

Veel van de samenwerkingsovereenkomsten met de ziekenhuizen zijn inmiddels geëvalueerd, er is nieuwe wet- en regelgeving, en het is druk aan de overlegtafel. Tijd dus om een praktische balans op te maken.

Waar lopen de MSB’s vandaag de dag tegenaan? Welke contractuele discussies spelen er zoal in de relaties met de ziekenhuizen en de individuele medisch specialisten? Hoe vervullen de MSB’s hun rol in functioneringsdossiers? Zijn in alle MSB’s al cliëntenraden ingericht, zoals de Wmcz 2018 voorschrijft?

En heeft de medio 2021 van kracht wordende Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) nog gevolgen voor de medisch-specialistische bedrijven?

Louis Houwen, Tom van Malssen en Koen Mous praten u graag bij in deze lezing.  

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 18 mei 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Louis Houwen

Advocaat - Partner

Louis Houwen is sinds 1993 werkzaam als advocaat-partner ondernemings- en gezondheidsrecht bij Dirkzwager legal & tax en adviseert voornamelijk zorg- en onderwijs instellingen, woningcorporaties, culturele organisaties en hun branche- en beroepsverenigingen. Als ervaren governancedeskundige ondersteunt hij het bestuur en raden van toezicht bij strategische vraagstukken en in hun onderlinge samenwerking. Daarnaast is Louis Houwen sinds 2011 als bijzonder hoogleraar private-public governance verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

Tom van Malssen

Advocaat bij de Hoge Raad - Associate partner

Ik ben gespecialiseerd in het procederen in hoger beroep en cassatie binnen het gehele civiele spectrum en geef leiding aan de cassatiepraktijk van Dirkzwager.

Koen Mous

Advocaat - Partner

Koen Mous is sinds 2003 advocaat op de sectie Gezondheidszorg op ons kantoor in Nijmegen. Hij heeft zich gespecialiseerd in juridische dienstverlening op het gebied van de gezondheidszorg en geeft regelmatig cursussen over juridische onderwerpen die spelen in de gezondheidszorg.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events