De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Woensdag 21 april 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Zorgverzekeringsrecht in de praktijk: vergoedingsvoorwaarden
Webinar

Zorg & Recht Lezing : Zorgverzekeringsrecht in de praktijk: vergoedingsvoorwaarden

Voor zorgaanbieders staat goede patiëntenzorg voorop. Zorgverlening is natuurlijk niet gratis; de geleverde zorg zal uiteindelijk moeten worden vergoed.

Aan welke eisen van de Zorgverzekeringswet moet voldaan zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen?

Wanneer is met andere woorden sprake van ‘verzekerde zorg’? Welke (aanvullende) eisen mogen zorgverzekeraars in de polisvoorwaarden en in contracten stellen? Hoe zit het tegenwoordig met de vrije artsenkeuze en welke impact hebben het machtigingsvereiste en het cessieverbod? En welke verschillen zijn er tussen de vergoeding van zorg aan naturaverzekerden en restitutieverzekerden?

Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod in deze lezing. Daarbij wordt zowel de positie van de gecontracteerde zorgaanbieder als de positie van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder besproken.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en de jurisprudentie behandelen Pascalle Boerrichter, Koen Mous en Stefan Donkelaar in deze lezing onderwerpen waarmee zorgaanbieders te maken kunnen krijgen wanneer het aankomt op de vergoeding van de door hen geleverde zorg.

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

 

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Woensdag 21 april 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Pascalle Boerrigter

Advocaat

Pascalle Boerrigter heeft een primair civielrechtelijke advies- en procespraktijk en houdt zich voornamelijk bezig met zorginkoop, de (contractuele) relatie tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars en medische aansprakelijkheid. Ook adviseert Pascalle over ondernemingsrechtelijke vraagstukken in de zorg.

Koen Mous

Advocaat - Partner

Koen Mous is sinds 2003 advocaat op de sectie Gezondheidszorg op ons kantoor in Nijmegen. Hij heeft zich gespecialiseerd in juridische dienstverlening op het gebied van de gezondheidszorg en geeft regelmatig cursussen over juridische onderwerpen die spelen in de gezondheidszorg.

Stefan Donkelaar

Advocaat

Stefan Donkelaar is sinds 2017 als advocaat verbonden aan Dirkzwager legal & tax. Hij is werkzaam binnen de sectie Gezondheidszorg. In zijn dagelijkse praktijk adviseert Stefan met name (grote) zorginstellingen en individuele zorgverleners.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events